Mira Furlan: Amerika je dovoljno velika da u njoj čovek može da pobegne od gluposti i ludila

Mira Furlan: Amerika je dovoljno velika da u njoj čovek može da pobegne od gluposti i ludila

Autor: | 16/09/2015

0

Mira Furlan već godinama živi i radi u Los Anđeleseu, a prošle nedelje je proslavila 60. rođendan, nakon čega je na Tviteru otkrila tajnu svoje vitalnosti i poručila da u radu nalazi spas od mnogih problema.

- Rad je najbolji beg od stvarnosti - poručila je glumica, a uz rođendan je imala još jedan razlog za slavlje. Reč je o novoj ulozi koju je dobila u popularnoj američkoj seriji "Lantern City".

Svoju američku svakodnevicu u Los Anđelesu Mira živi uz supruga, reditelja Gorana Gajića i 16-godišnjeg sina Marka Lava. Da bi preživela, glumica je nakon dolaska u SAD u Njujorku radila kao konobarica, njen suprug obavljao je mnogo poslova - kao radnik u robnoj kući, dostavljač, asistent montaže i test vozač. Godine 1996. preselili su se u Los Anđeles i 1998. odmah uz ivicu pustinje kupili svoju prvu nekretninu. Kao što je to i sama nekoliko puta rekla, Mira svoj američki san ne živi nimalo raskošno, već skromno. O povratku u Hrvatsku ne razmišlja jer otišla je, kaže, zbog "nacionalizma koji nije mogla da podnese".

- Amerika je velika i u njoj se čovek može da se sakrije, izoluje, da se skloni od gluposti i ludila, i da pokuša da živi svoj život ako ima uslove za to. Srećna sam kad sam sama i kad mogu u miru da čitam u svom vrtu. Možda su to godine, možda i moj komplikovani, intenzivan dosadašnji život. Mislim da je stvar do koje mi je u ovom trenutku života najviše stalo - moj unutrašnji mir - rekla je Mira.

A za ono što je u životu čini najsrećnijom zaslužan je njen sin Marko Lav:

- Čitav filmski i pozorišni svet mu je veoma antipatičan! To me veoma veseli.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: mira furlan