Goca Tržan: Leni ne bih dozvolila da se takmiči u "Pinkovim zvezdicama"

Goca Tržan: Leni ne bih dozvolila da se takmiči u "Pinkovim zvezdicama"

Autor: | 17/10/2015

0

Jedna je od najboljih pevačica na domaćoj estradnoj sceni, pa je stoga i s razlogom dobila crvenu stolicu i mesto sudije u najgledanijem talent-šou takmičenju. Kako je u ulozi žirija "Pinkovih zvezdica" veoma otresita i iskrena, Goca Tržan ne prestaje da pleni pažnju javnosti. Jedni je kude zato što misle da je previše stroga, jer zaboga, ipak, su to deca, dok drugi smatraju da ona jedina nastupa bez maske i da je uvek objektivna u komentarima. Ulogu žirija prihvatila je zato što joj je sve zvučalo primamljivo i drugačije od onog što radi, ali nije to, kaže, doživljavala kao neki spektakularni izazov. Na početku nije imala predstavu u kom pravcu će se razviti ovaj šou i da će biti toliko gledan.

- Pre nego što odlučim da dam glas, važno mi je da li je takmičar verno preneo emociju. Kod neke dece slušam samo pevanje, dok mi je kod nekih važno i kako se ponašaju na sceni. Ne ocenjujem sve isto, jer nemaju iste karakteristike.

Ona smatra da su deca mali odrasli ljudi, i da njihova inteligencija i objektivnost ne mogu da se potcenjuju. Jer, svi oni, među sobom, jako dobro čuju kada su nešto dobro otpevali i kada nisu.

- Prema tome, jedan pokušaj da im se, na bilo koji način, dodvorite ili da ne budete objektivni, u startu je osuđen na propast. Može to za njih da bude podsticaj na početku, ali na kraju, kad dođu u fazu takmičenja gde više nemaju kud, kada nema popuštanja... onda dolaze do svog pravog izražaja i realnog suočavanja sa sobom. Svakog od njih savetujem kao da je u pitanju moje dete, a prema kćerki bih čak bila i stroža. Iskreno da vam kažem, ja baš ne volim da sudim, jer smatram da i nisam toliko stručna. Mada, mislim da to niko nije u dovoljnoj meri. Ko kaže da jeste, onda je u toj proceni sigurno subjektivan. Prihvatila sam ovaj zadatak zato što sam želela da deca u žiriju imaju nekog ko je objektivan. Nemam ni svoj hor, a ni školu pevanja, tako da nikad nisam imala priliku da nekoga ocenjujem. U principu, posmatram ovo takmičenje kao prosečni gledalac i pokušavam da tako i donosim odluke.

Kada bi njena kćerka Lena poželela da se takmiči u "Pinkovim zvedzicama", Goca kaže da joj se ta želja verovatno ne bi ostvarila.

- Uvek sam objektivna prema svom detetu. Ona nije baš talentovana za pevanje i ne bih dozvolila da se takmiči. Vrlo sam iskrena kada su njene mogućnosti u pitanju i ne bih volela da se razočara. Jer, želeti da se pojaviš na televiziji i postaneš popularan i biti stvarno talentovan su dve potpuno različite stvari. Ne bih mogla svoje dete da podržavam u ludosti da bude u nečemu samo zato što sva deca to vole da gledaju.

Goca se nedavno udala za svog izabranika Rašu Novakovića, koji je bubnjar u njenom bendu. Medeni mesec, kaže, provešće u Tokiju. Na pitanje da li je lakše kada radi zajedno sa partnerom, pevačica kaže:

- Ne mogu da budem realna, videću za pet godina. Jeste nam lakše zato što se bolje razumemo, ali s druge strane to može malo da optereti. Zasad funkcioniše. Ne želim da gledam daleko u budućnost - živim za danas i sutra.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin
Tagovi: goca tržan

Najnovije vesti