Andreja Pejić: Žene je mnogo više od mašine za rađanje, a ja jesam žena!

Andreja Pejić: Žene je mnogo više od mašine za rađanje, a ja jesam žena!

Autor: | 25/10/2015

0


Promena pola za Andreju Pejić otvorila je vrata srećnijeg i lepšeg života. Mnogi su se plašili šta će se dogoditi sa njenom karijerom, ali ona je uspešnija nego ikad. A od nedavno i srećno zaljubljena. U iskrenom intervjuu za i-D, manekenka je otkila kako njen život sada izgleda, ali i kako je prebrodila teške trenutke koji su iz nje, ali i kako se njen tata nosi sa činjenicom da je njegov sina promenio pol.

- Kada je saopštila svom dečku da će promeniti pol, njegova reakcija je bila: "Nećeš više biti poseban. Bićeš samo žena koja ne može da ima decu.

Ipak, to je nije pokolebalo.

- Žene nisu mašine za rađanje dece. Žena je toliko mnogo više od toga, da je svođenje na ovakvu prostu definiciju zapravo odvratno. Ja jesam žena - kaže Andreja.

Rođena je kao Andrej u Bosni 1991. godine, a već šest meseci kasnije s majkom je od rata pobegla u nakratko u Srbiju. Sa majkom je živela u izbegličkom kampu, pre nego što su se preselile u Australiju.

U Srbiji je poslednji put bila pre pet godina, ali kaže da volela ponovo da dodje. Posebno zbog svog oca. Andrejin tata još uvek se privikava na činjenicu da je njegov sin odlučio da promeni pol, pa manekenka očekuje da susrets sa njim bude jako emotivan.

- Zove me Andrejom, ali srpski nije poput engleskog pa se često bori sa muškim i ženskim izrazima. Ali s druge strane, nimso mnogo vremena proveli zajedno. Kada je u pitanju porodica i ljudi koji te poznaju čitav život, moraš im pokazati da si se promenila - iskreno priča Andreja.

I za modnu industriju dugo je bio Andrej, pa su se mnogi uplašili da će odluka da promeni pol, biti kobna po njegovu karijeru. mnogi su za savetovali da je za uspeh u modi možda najbolje da bude gej, Andeja je izabrala drugačiji put. I nije pogrešila.

- Kroz androgenost sam imala priliku izraziti svoju ženstvenost dok sam bila mlađa. Kada sam postala model, za to je definitivno postao zaslužan taj moj, na neki način, jedinstveni izgled, tako da je sve skupa potrajalo više nego što sam planirala. Iskreno, trebao mi je novac: kako bih se izdržavala i kako bih mogla da pomognem svojoj mami. Ona je samohrana mama iz radničke klase - objasnila je Andreja.

Niko osim njenog agenta nije znao da će se podvrgnuti operaciji sve do poslednjeg trenutka. Ali publika će ipak imati priliku da vidi kaio je izgledao njen preobražaj u ženu.

Iako je 2014. godina, u kojoj je iz bolničke sobe "skočila" direktno na modne piste, za nju je bila jedna od najtežih u životu, Andreja je odlučila da je dokumentuje u predstavi publici kao dokumentarac pod imenom "Andrej(a)".

Poslovni uspeh prati i sreća van njega. Andreja je od nedavno srećno zaljubljena. Njen izbor je Hari Brantom (19), sin milijardera Petera Branta i manekenke Stefani Sejmour.

Koliko joj ova veza prija pokazuju i zajedničke fotografije na kojim Andreja prosto blista, a kako kaže konačno se sjajno oseća u sopstvenoj kože.

A photo posted by Andreja Pejic (@andrejapejic) on Oct 4, 2015 at 10:59am PDT

- Pre promene pola bila sam kao u zamci. Toliko sam dugo morala da krijem delove sebe. Shvatam da i dalje postoji velika količina diskriminacije, ali mislim da javnost može da evoluira. Istopolni brakovi to dokazuju - zaključila je Andreja.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Instagram hellomagazin
Tagovi: Andreja Pejić