Srpkinja Ana Perišić u finalu izbora za Miss Model of the World!

Srpkinja Ana Perišić u finalu izbora za Miss Model of the World!

Autor: | 29/10/2015

0


Ana Perišić (23), apsolventkinja psihologije na Beogradskom univerzitetu, predstavlja Srbiju na 27. "Miss Model of the World" u Kini. Valjevku 31. oktobra u dalekom Šenzenu očekuje finale u konkurenciji više od 60 devojaka sa svih kontinenata.

Svojevremeno finalistkinja domaćeg takmičenja za "Elite model look" i manekenka u Milanu, Ana je u Kini od 11. oktobra, na pripremama za finale internacionalnog izbora za najlepšeg modela, koji mora da ispunjava striktne proporcije tela, te da je visoka minimum 174 cm.

- Pripreme znače svakodnevno, osmočasovno vežbanje, od teretane sa jogom kako nam počinje dan, preko vežbi koreografije, hoda i proba najrazličitijih kostima i odevnih kombinacija, do fotografisanja za njihove kataloge i magazine. U svakom trenutku moramo da budemo sređene i doterane, od šminke i frizure do nošenja trenerki kreiranih za ovo takmičenje, sa lentama naših država. Pri tome, članovi žirija su sve vreme prisutni i ocenjuju svaki naš korak i potez. Definitivno nije kao na izletu, ali definitivno je vrhunsko iskustvo kako Kinezi ozbiljno organizuju ovakav izbor i koliko polažu na svet mode i modelinga – priča Ana za "24 sata".

S druge strane, kako ističe Ana, domaćini „Miss Model of the World“ su apsolutno predusretljivi prema učesnicima i sve ih "tretiraju kao dive".

- Od gradova Guandžoi i Huandžo, gde smo najpre boravili, do Šenzena gde će biti održano finalno veče izbora, na svakom koraku su nas čekali publika i mediji, uz defile gradom i vatromete. Uslovi smeštaja i boravka u hotelima su, zaista malo je reći, vrhunski luksuz, zbog čega se svi dnevni napori podnose mnogo lakše – zadovoljna je mlada Valjevka, koja je posebno oduševljena svojim nastupom u nacionalnoj nošnji, prilikom predstavljanja svoje zemlje u "Večeri talenta", kada je pevala "Jutro" Jelene Tomašević.

S obzirom na to da je u tom segmentu takmičenja dobila najviše ocene žirija, Ana će i u finalnoj večeri "Miss Model of the World", uz izlaske na pistu, imati priliku da peva.

- Konkurencija je zaista jaka i među učesnicima finala ima devojaka sa ozbiljnim iskustvom u svetu modelinga. Meni, zapravo, odgovara režim svakodnevnih obaveza, predstavljanja i intervjua koji se takođe ocenjuju, tako da imam razloga da verujem u sebe. Na kraju, vodim se sa tim da spoljašna lepota dolazi od unutrašnje – poručuje Ana.

Najboljih pet modela na ovom izboru, inače, imaće priliku da produže svoj boravak u Kini i odmah sklope ugovore sa njihovim modnim kućama.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Privatna arhiva hellomagazin
Tagovi: