Nikolija Jovanović: Odlično se snalazim sa baladama, želim da pevam i sa 50 godina

Nikolija Jovanović: Odlično se snalazim sa baladama, želim da pevam i sa 50 godina

Autor: | 04/11/2015

0

 

Atraktivna pevačica Nikolija Jovanović nedavno je proslavila dvadeset peti rođendan, a svoju sreću odlučila je da obeleži na čak tri slavlja, koje je organizovala tokom tri dana uz pomoć emotivnog partnera, muzičara i glumca Relje Popovića. Lepa brineta tvrdi da su joj godine donele zrelost i mudrost, kao i da je spremna za promene koje je očekuju.

- Prvo slavlje bilo je rezervisano za drugarice. Otišle smo u noćni klub, gde smo slušale R'n'B muziku i odlično smo se provele. Imam pet najboljih prijateljica sa kojima se družim još od osnovne škole, tako da su one obavezne na mojim rođendanima. Ovog puta provele smo se bolje nego prošle godine, jer je tada moja veza sa Reljom bila tek na početku, pa nisam bila opuštena kao sada. Takođe, zaključile smo da izlazimo svega jednom ili dva puta godišnje. Došlo je vreme kada se češće okupljamo na večerama ili kafama, dok su odlasci u klubove i pijanstva bili rezervisani za neke mlađe godine - počinje priču Nikolija.

- Sam rođendan želela sam da proslavim samo sa Reljom. Ujutru sam od njega dobila buket cveća i čitav dan smo ostali kod kuće, a sutradan smo moj rođendan obeležili u porodičnom okruženju. Bili smo na večeri sa mojom mamom i tatom i njegovom porodicom. Uživali smo kao velika srećna familija i vrlo lepo smo proveli zajedničko vreme.

Mlada muzička zvezda je dan posle rođendana publiku obradovala novom pesmom "Ljubavni maneken", koju prati odličan spot, a numera je prva balada u njenoj karijeri. Na ovakav korak, kaže, odlučila se jer je došlo vreme za ozbiljniji period u njenom životu, a time i karijeri.

- Dugo sam radila na novoj pesmi. Naime, u aprilu sam došla na ideju da snimim prvu baladu u karijeri, što je sve jako iznenadilo. Želela sam najklasičniju baladu i moram da priznam da moji producenti na početku nisu razumeli šta hoću. Zato sam angažovala kompozitora Peru Stokanovića, koji je napisao neke od naših najlepših numera, i rekla sam mu da napravi pesmu kao da je za moju mamu. Ispostavilo se da je njegova muzika u kombinaciji sa aranžmanom i produkcijom ateljea "Trag" odličan spoj. Mnogo smo se potrudili i za spot u kome smo angažovali baletana Narodnog pozorišta Igora Pastora. Iako nisam balerina, mislim da sam se dobro snašla u scenskom pokretu, koji se ovog puta nije oslanjao na hip hop - iskrena je zgodna pevačica.

 

- Ušla sam u nešto ozbiljnije godine, pa u skladu sa tim smatram da više ne bi trebalo da snimam samo vesele pesme već da ljudima pokažem da umem da pevam, kao i da se odlično snalazim sa baladama. Ne volim kada se izvođači zaglave u jedan period, ne sazrevaju i ne žele da se menjaju. Želim da napredujem i da se prilagođavam trendovima, ali i svojim godinama. Planiram da se bavim muzikom i sa četrdeset, pedeset godina, a tada sigurno neću moći da pevam pesme kao što su "Nikolija" ili "Ćao, zdravo", koje su bile odlične za period mog života u kome su nastale - dodaje.

Kćerka legendarne folk pevačice Vesne Zmijanac kaže da joj je mamino mišljenje ovog puta bilo izuzetno važno, ali i da se sa njom konsultuje o svakom koraku u koji napravi u karijeri.

- Mamino mišljenje mi je uvek važno, ali je ovog puta njoj bilo lakše da mi uputi sugestije jer je ovo njen teren. Pesma je klasična ženska i mislim da će se u njoj pronaći i moje i njene drugarice. Nije posvećena mom trenutnom emotivnom životu, ali zato već pripremam narednu numeru u kojoj će se jako odražavati moja veza sa Reljom.

Iako se na domaćoj muzičkoj sceni pojavila pre nekoliko godina, Nikolija tvrdi da se kao osoba za to vreme mnogo promenila i da više nije samo vrcava devojka uvek spremna na provokaciju.

- Moj život je prilično buran, pa mi se u jednoj godini desi mnogo više stvari nego većini ljudi. To je donelo i brzo sazrevanje, jer protok godina i doživljaji iz života učine da postanemo ozbiljniji kao osobe. Veza sa Reljom svakako ima veze sa tim, ali nije presudna - objašnjava Nikolija i otkriva da ju je emotivni partner, sa kojim je nešto duže od godinu dana, jako promenio. Relja je prvi momak sa kojim sam se odlučila za zajednički život i uživam u tome. Uz njega sam postala bolja osoba i jako sam se promenila u pozitivnom smislu. Za mene je on najbolji čovek na svetu i podstiče me da i sama svakodnevno izvlačim maksimum iz sebe.

 

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!

Najnovije vesti