Film "Enklava" nagrađen na festivalu u Indiji

Film "Enklava" nagrađen na festivalu u Indiji

Autor: | 02/12/2015

0


Na upravo završenom 46. festivalu u Goi na jugu Indije, srpskom filmu "Enklava" Gorana Radovanovića pripala je Specijalna nagrada žirija kojim je predsedavao indijski reditelj Šekar Kapur.

Ovo je petnaesta nagrada koju je "Enklava" osvojila na međunarodnoj sceni od svoje svetske premijere na Moskovskom festivalu (nagrada publike) i prva ovakva koja se dodeljuje na najvećem festivalu u Indiji.

- U Goi smo imali dve možda najemotivnije projekcije do sada, koje se po reakciji publike i njihovim iskrenim emocijama i suzama mogu uporediti sa onima posle projekcija 'Enklave' u Zvečanu i Gračanici - kaže scenarista i reditelj Goran Radovanović.

Zanimljivo je da je Radovanović tek bio doputovao u Beograd kada su ga organizatori festivala hitno pozvali da se vrati u Indiju i lično primi nagradu. Tako se i dogodilo da se nađe zajedno na velelepnoj sceni sa slavnim Nikitom Mihalkovim (predsednik Moskovskog filmskog festivala), kojem je na 46. Goa festivalu uručena nagrada za životno delo.

Film "Enklava" trenutno se prikazuje i na festivalima u Atini, Antaliji, Kairu i Briselu, a onda sledi i američka turneja u svrhu njegove promocije kao kandidata Srbije za nagradu Oskar u kategoriji najboljeg inostranog filma.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Promo hellomagazin
Tagovi: enklava kultura

Pročitajte još

Najnovije vesti