Anđelka Prpić: Ovo je jedinstvena prilika koju moram da iskoristim na pravi način

Anđelka Prpić: Ovo je jedinstvena prilika koju moram da iskoristim na pravi način

Autor: | 07/12/2015

0

Kad je saznala da će biti lepša polovina, sad već popularnog TV dvojca, sitkoma "Andrija i Anđelka", glumica Anđelka Prpić odgledala je francusku i još nekoliko (od ukupno) 30 verzija čuvene kanadske serije "Momak i devojka". Htela je, kaže, da stekne utisak o formatu. Ali nijedan rimejk nije gledala previše, kako ne bi potpala pod uticaj izvođenja inostranih koleginica. Prilagodila je TV imenjakinju lokalnim stereotipima, a da je uspela u tome, svedoče usijani piplmetri. S kolegom Andrijom Miloševićem uzdrmala je i večite vladare gledanosti - rijaliti programe, pišu "Novosti".

- Svesna sam koliko su "Andrija i Anđelka" sjajna prilika i zahvalna sam što sam je dobila - kaže za "Novosti" Prpićeva. - Malo je ovakvih projekata i uloga, naročito za glumice. Serija je neponovljivo profesionalno iskustvo zbog specifičnosti forme i tempa snimanja. Anđelka mi je donela umeće koje će mi značiti za sve što dalje budem radila.

Malo je glumaca kod nas, ali i u svetu, koji su imali privilegiju da odigraju "sebe" na malom ekranu. Kad ste saznali da ćete dobiti tu priliku, koji osećaj je bio jači: časti ili odgovornosti?

- Činjenica da sam prošla na audiciji za ovu seriju je već sama po sebi bila velika stvar za mene, pošto ranije nisam imala sreće na kastinzima. Tek posle toga usledila je spoznaja koliko je ovo jedinstvena prilika koju moram da iskoristim na pravi način. Ipak, čini mi se da pravu sliku vidim tek sad, kad nas je publika zavolela i kad je naš rad dobio velike razmere. To je i čast i odgovornost. Što se tiče samog naziva serije, nismo to znali od početka. Bilo je nekoliko varijanti u igri, a izabrana je ova. Mada, osećaj bi bio isti i da se sitkom drugačije zove. Ovako je to samo jedna zgodna trivija.

Poznato je da se glumci na snimanju sitkoma zabavljaju koliko i gledaoci ispred malog ekrana, i da je ono što se dešava na setu, kad se bezbroj puta ponavlja neka scena, zanimljivije od nje same. Možete li da izdvojite situaciju koja vam je od smeha naterala suze na oči?

- Bilo ih je mnogo, a verujem da će ih biti i ubuduće. Ne mogu da dam konkretan odgovor. Dugo već snimamo, tako da se favoriti menjaju. Neke od tih scena još nisu emitovane, pa ne bih da ih prepričavam. Nekad se, zbog same atmosfere na snimanju, mi smejemo do suza datim situacijama, koje možda i nisu baš toliko duhovite kad se izvuku iz konteksta. Na "fejsbuk" - stranici serije često postavljamo upravo te momente, kad neku scenu ponavljamo mnogo puta usled histeričnog smeha. Jedna od poslednjih je moj pokušaj da probudim Andriju, koji hrče, a da pritom ostanem ozbiljna.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hello
Tagovi: Anđelka Prpić

Pročitajte još