Goca Tržan: Deca, nažalost, misle da im novac određuje sudbinu

Goca Tržan: Deca, nažalost, misle da im novac određuje sudbinu

Autor: | 24/12/2015

0

Goca Tržan kaže da je još od osnovne škole imala potrebu da pomaže siromašnima.

- Imali smo u školi nekoliko drugara koji su imali siromašnu porodicu. Uvek smo se trudili kada smo išli na ekskurzije, ili na matursko, uvek smo skupljali pare da bi i oni išli sa nama. Doduše, ja sam rasla u neka druga vremena kada nije bilo sramota biti siromašan. Danas, nažalost, ljudi, ali i deca misle da je sramota biti siromašan, i da im to određuje sudbinu. Međutim, imate mnogo primera iz svetskog džet seta, from rags to drag, koji su se sa dna uzdigli do ogromnog bogatstva. Sve je stvar upornosti i obrazovanja, od obrazovanja ne treba odustajati. To je samo energija koju imaš ili nemaš.

Na pitanje kako vaspitava svoju ćerku, Goca kaže:

- Vaspitavam je prilično strogo i autoritativno. Mislim da roditelj mora da ima jasne granice, da detetu tačno odredi šta sme, a šta ne sme. Deca koja nemaju jasno određene granice se u dečjoj psihologiji tretiraju isto kao i zanemarena deca. Mnogo je bitno da deci odredite granice i da im kažete šta je pristojno, a šta nije.

Ona kaže da često traži savet stručnjaka u vaspitavanju svoje dece.

- Kad posteneš roditelj niko ti ne da priručnik za to kako je biti roditelj i kako hendlovati neke situacije. Meni je jako važno da dobijam neka uputstva i alate da to što lakše obavim - kaže Goca.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin
Tagovi: goca tržan

Najnovije vesti