Branislav Trifunović: Počinje emitovanje serije "Odumiranje"

Branislav Trifunović: Počinje emitovanje serije "Odumiranje"

Autor: | 15/01/2014

0

Igrana serija "Odumiranje", u režiji Miloša Pušića po scenariju Dušana Spasojevića, koji su i autori istoimenog filma, počinje da se prikazuje u nedelju, 19. januara na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

Seriju od četiri epizode za RTS je realizovala izvršna produkcija "Hit and Run Production" iz Beograda, rekli su na konferenciji za novinare predstavnici Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a.

Spasojević je mladi dramski pisac, čiji je rad već poznat publici jer je prema njegovom tekstu Zverinjak u produkciji RTS-a snimljen istoimeni dvodelni TV film u režiji Marka Novakovića i premijerno prikazan u januaru 2013. godine, uz rekordnu gledanost i odličan prijem TV auditorijuma.

U novom projektu Novaković je urednik serije "Odumiranje". Uloge tumače Branislav Trifunović, Boris Isaković, Dara Džokić, Jasna Đuričić, Milica Janevska, Emir Hadžihafizbegović i drugi.

Serija, kao i film koji je bio u bioskopima krajem prošle godine, prate Janka koji se posle mučnih godina života u Beogradu, vraća u svoje zabito, ljudima opustelo planinsko selo sa namerom da proda zemlju i ode u Švajcarsku.

Njegova usamljena majka Milica koja već dugo živi u nadi da će se Janko vratiti, dovesti ženu i osnovati porodicu, ne samo da će se njegovoj nameri usprotiviti, nego će i učiniti sve da njen sin od te namere odustane.

Pomaže joj Strahinja, zanesenjak, ali i čovek prepun snage i volje za životom, koji je posle tragične smrti sina zatvorio seosku kafanu, čija se ćerka od tada propila, a žena, kao po kazni, prestala da govori.

Izvor: RTS

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti