San nas podmlađuje i prolepšava

San nas podmlađuje i prolepšava

Autor: | 27/01/2014

0

U večernjim satima ćelije se dva puta brže obnavljaju nego danju i gube vlažnost, pa je važno da pred spavanje kožu dobro "nahranite". Aktivni sastojci najbolje deluju dok spavamo.

Za zdravu, mladoliku i nežnu kožu neophodna je nega tokom noći. U večernjim satima ćelije se dva puta brže obnavljaju nego danju i gube vlažnost, pa je važno da pred spavanje kožu dobro "nahranite". Dermatolozi ističu da aktivni sastojci iz proizvoda za negu najbolje deluju dok spavamo.

Čišćenje lica

Najvažnije je da sa lica skinete svaki trag šminke. Za čišćenje možete da koristite ulje ili preparate na bazi ulja, ali samo ako nemate masnu kožu. Sredstvo za čišćenje nanesite prstima kružnim pokretima, a zatim skinite vatom. Ukoliko je mnogo šminke, postupak ponovite dva-tri puta. Tragove senke, maskare, ajlajnera najlakše ćete da skinete sa proizvodima na bazi ulja, specijalno namenjenim za deo oko očiju. Posle čišćenja umijte se mlakom vodom i gelom, a zatim nanesite losion ili tonik. Nakon ovog tretmana, koža bi trebalo da se odmara najmanje 30 minuta.

Kozmetika

Nanesite kremu za noćnu negu, koja ima drugačiji sastav od dnevnih preparata, gušće je teksture i masnija. Ona podstiče regeneracijuu kože i dubinski je hrani zahvaljujući antioksidansima. Najbolji su proizvodi na bazi maslinovog ulja, biljnih ekstrakata, minerala, vitamina, aloje, ulja pšeničnih klica... Masnu kožu je važno da dobro očistite da bi se otvorile pore, pre nego što nanesete nemasnu kremu na bazi vode. Poželjno je da lice mažete nežnim kružnim pokretima uz laganu masažu, koja podstiče cirkulaciju i limfnu drenažu. Nožne kreme najaktivnije deluju između ponoći i tri časa ujutro, osim što pomažu u obnavljanju kože i štite je, one i sprečavaju pojavu bora. Mlađim damama je za negu tokom spavanja dovoljna lagana hidrantna krema.

Bore oko očiju

Pojavu sitnih bora i kesica ispod očiju možete da sprečite odgovarajućom negom. Uz to je važno i da vodite računa o ishrani, preporučuju se namirnice koje skupljaju višak tečnosti u organizmu poput heljde, prosa, integralnog pirinča... Za ova deo lica koristite kreme, gelove i maske na bazi ekstrakta krastavca, aloje, čistog retinola, vitamina A, oligoelemeneta, koji brzo rešavaju problem natečenih podočnjaka. Pred spavanje ih blago umasirajte od unutrašnjeg ugla oka preko podočnjaka i jagodica.

MASKE ZA VEČE

* Pomešajte 3 kašike zelene gline, 3 kašike maslinovog ulja, kašiku vode i nekoliko kapi limunovog soka. Gustinu maske regulišite vodom. Kada smesa postane glatka nanesite je na lice, vrat i dekolte i držite oko 20 minuta. Isperite je toplom, pa hladnom vodom.

* Pomešajte 2 kašike kukuruznog brašna, šne od belanca, kašiku jogurta i meda. Masku namažite na lice, držite 30 minuta, a potom je isperite toplom vodom uz laganu masažu kružnim pokretima.

* Sameljite 2 kašike badema, pa dodajte kašiku meda, maslinovog ulja i kašičicu soka od limuna. Nanesite na lice, nekoliko minuta lagano masirajte lice, ostavite da deluje 15 minuta. Isperite lice toplom, pa hladnom vodom.

* U pire od krompira dodajte kašiku pavlake i žumance, sve dobro promešajte. Namažite masku na lice, vrat i dekolte, držite oko 30 minuta, a zatim isperite toplom, pa hladnom vodom.

* U pire od pečene jabuke dodajte kašiku jogurta, kašiku gela aloja vera i kašiku meda. Kada dobijete glatku smesu, namažite je na lice, držite oko 20 minuta, pa se umijte mlakom vodom.

Izvor: novosti.rs

Foto: freedigitalphotos.net

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: koža lice nega noć