Ljuba Pantović: Nakon porodičnog skandala posvetila se humanitarnom radu

Ljuba Pantović: Nakon porodičnog skandala posvetila se humanitarnom radu

Autor: | 30/01/2014

0

Ljuba Pantović ima iza sebe burnu i turbulentnu godinu na porodičnom planu, kada je njen ljubavnik, Aleksandar Čabarkapa koji je trenutno u zatvoru, napravio dete njenoj ćerki, ali to ovu, od skoro, "baku" nikako nije sprečilo da se vrati svom prethodnom životu, i svojoj najvećoj ljubavi - sportu.
Naime, Ljuba je krajem decembra otputovala u Finsku gde je boravila nešto više od mesec dana. Povod za njen boravak u ovoj prelepoj zemlji bilo je započinjanje saradnje sa međunarodnim sportskim i humanitarnim organizacijama, što je i ostvareno već prvom polovinom januara. Reč je o organizaciji "Liikkukaa-Sports for all" (sport za sve) čiji je cilj da kroz sport i kulturu promoviše multinacionalno poštovanje i jednake mogućnosti za integraciju u društvo u Finskoj.
Kampanja se zove RESPECT – sport bez predrasuda koja se bori za širenje svesti po pitanju svih vrsta diskriminacije. U kampanju su, takođe uključeni brojni poznati muzičari, među kojima je i Šinejd O'Konor.
Partner organizacije "Sports for All" je Pokret protiv govora mržnje NO HATE koji je jedan od programa Saveta Evrope. Ljuba je pozvana na saradnju od strane direktora organizacije Christiana Thibault zbog velikog ugleda i uticaja koji ima u svetu profesionalnog sporta.
Podsećamo, Ljuba je, inače, IFBB Figure Pro takmicar (Internacionalna federacija za Bodi Bilding i Fitnes) od 2012. godine, a sportsku karijeru započela je 1994. kao kik bokser do 2002. plasirajući se kao četvrta u Evropi i višestruki državni šampion. Kasnije prelazi u bodi fitnes i kao predstavnik države osvaja drugo mesto u Svetu i Evropi. Osim sto je bila neporaženi šampion države, osvaja zlato kao mediteranski, balkanski i apsolutni balkanski šampion. Pored toga, osvojila je i brojna priznanja i nagrade među kojima je njoj najdraža "Majska nagrada" za životno delo i istorijske rezultate u sportu 2008. od strane Ministarstva za Sport Republike Srbije.
Za dobar provod svih prisutnih bio je zadužen James Nikander, poznat kao Musta Barbaari, koji je Finski reper iz Helsinkija. On je rođen u Finskoj, otac mu je Finac, a majka iz Tanzanije. Musta je započeo svoju karijeru iz kuce tako sto je napravio video blog "Lord of the weights" (Gospodar tegova) na Jutjubu i kasnije snimio prvu pesmu u Avgustu 2013. godine. Ova pesma je tada bila broj jedan singl na Finskoj top listi. Inače, u Finskoj je veoma dobro poznat i njegov spot koji na video mreži ima milionske preglede što je veliki uspeh u zemlji sa tako malo stanovnika.
Ljuba je uživala u obilasku okoline i prelepim predelima ove zemlje u društvu poznate sportistkinje Marie Hyppönen, koja je inače iz Ukraine, ali je čak 13 puta bila Finski šampion u rukometu, od kojih 12 puta uzastopno u dva različita tima. Ona je direktor organizacije "MonaLiikku" (Ženska mreža, Sport za sve) i član odbora Liikkukua, Sport za sve u Finskoj.

Autor: Life Content
Foto: Life Content, Dial.log Ltd, Finland

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin