Armand Asante: Ima želju da po treći put poseti Srbiju

Armand Asante: Ima želju da po treći put poseti Srbiju

Autor: | 02/02/2014

0

Holivudska zvezda Armand Asante, koji tumači jedan od najzanimljivijih likova u najnovijem filmu Dragana Bjelogrlića „Monetevideo, vidimo se“, boravio je nedavno u našoj prestonici gde je prisustvovao premijeri ovog ostvarenja.

Pošto je na leto 2012. godine tokom snimanja prvi put bio u Beogradu i odlično se proveo, zvezda filma „Kraljevi Mamba“ rado se ponovo odazvao pozivu produkcijske kuće „Intermedia Network“. Samo tri dana, koliko je boravio u Srbiji, nisu bila dovoljna da se slavni umetnik više upozna sa lepotama našeg glavnog grada, ali nosi samo najlepše uspomene sa ovog putovanja.

- Zbog poslovnih obaveza nikada ne mogu da ostanem u vašem glavnom gradu onoliko koliko bih želeo. Ima mnogo lepih i mladih ljudi koje sam upoznao, kao i mnogo lepih žena. Probao sam srpsku kuhinju, koja je odlična - rekao je Asante posle premijere filma, koji je publika u Centru „Sava“ pozdravila ovacijama, kako zbog fantastične role koju je ostvario u filmu, tako i zbog činjenica da se na našem crvenom tepihu retko može videti neka holivudska zvezda.

- Tumačim dobrog i naizgled naivnog junaka, Amerikanca čija je zemlja prošla kroz veliku ekonomsku krizu, koji pokušava da povrati slavu koju je njegova zemlja imala u fudbalu i odlazi na „Svetsko prvenstvo“ kako bi oformio tim - objašnjava slavni umetnik.

Posle premijere upriličen je koktel u hotelu „Crowne Plaza“, gde je Armand Asante, među brojnim protagonistima „Montevidea“ i njihovih kolega koji su došli da ih podrže, bio u centru pažnje. U stilu velike zvezde, fotografisao se i razgovarao sa svim zvanicama koje su imale želju da ga lično upoznaju.

Tokom boravka u Beogradu bio je smešten u hotelu „Squere Nine“, a obišao je i nekoliko odličnih restorana. Za razliku od prethodnog boravka kada je imao više vremena da vidi glavne atrakcije naše prestonice, ovog puta uglavnom je koristio vreme da se vidi i druži sa ekipom filma, pre svega sa rediteljem Draganom Bjelogrlićem, zahvaljujući čijem entuzijazmu je čitav projekat uspešno završen.

Podsećanja radi, Armand je bio oduševljen prvim delom filma „Montevideo, Bog te video“ i nije ga bilo teško nagovoriti da bude jedan od najzapaženijih junaka u nastavku sage o našoj fudbalskoj reprezentaciji koja je 1930. godine u Urugvaju na „Svetskom prvenstvu“ osvojila treće mesto. S druge strane, Bjelogrlić je već nekoliko puta naglasio da je u trenucima kada je bio u dilemi da li treba da snimi nastavak popularnog filma, učešće holivudskog umetnika, koji je poverovao u njegov projekat, bilo presudno.

- Bjelogrlić mnogo voli svoju zemlju, umeo je da razume vreme u koje je smeštena radnja filma, zato mu je pošlo za rukom da napravi tako dobru priču - kaže Asante koji smatra da u Srbiji ima mnogo talentovanih njegovih kolega.

- Srpski glumci su odlični, veoma talentovani i dobro govore engleski. Smatram da bi lako mogli da postignu uspeh u Holivudu.

Slavlje upriličeno posle premijere bilo je na neki način i oproštajno veče za slavnog glumca koji se narednog dana vratio kući. Prema rečima onih koji su bili u njegovom društvu, on je iskreno oduševljen našom zemljom i veruje da će biti još prilika da ponovo poseti Srbiju.

Piše: Ivana Nikolić

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: Armand Asante

Pročitajte još

Najnovije vesti