Džordž Kluni: Doživeo sam da mi dečak uperi pušku u glavu

Džordž Kluni: Doživeo sam da mi dečak uperi pušku u glavu

Autor: | 05/02/2014

0


Oskarovac Džordž Kluni je u intervju za "Variety" magazin ispričao šta je doživeo na putovanju u Darfur. Naime, 52-godišnjem glumcu je 10-godišnjak prislonio pušku na glavu.

Kluni je putovao u Darfur u sklopu humanitarne akcije, tokom koje je snimao i dokumentarac o genocidu u zapadnom Sudanu u 2007, ali su njegovu ekipu zaustavili na kontrolnom punktu, gde je stajao i dečak sa puškom.

- Zaustavili su nas u sred nedođije, gde nije trebalo da budemo. Dečak od 10 godina prislonio mi je Kalašnjikov na glavu i tražio da svi izađemo iz kola - otkrio je Kluni.

Na svu sreću uspeli su da se izvuku, a taj događaj nije umanjio glumčevu želju da nastavi sa humanitarnim radom, pa se vratio u Sudan nekoliko puta.

Pre šest godina, Džordž je osnovao humanitarnu organizaciju "Not On Our Watch" sa nekoliko prijatelja, među kojima su Met Dejmon, Bred Pit i Don Čidl, a oskarovac je nedavno režirao i film "Operacija: Čuvari nasleđa" u kome sa Bilom Marejem i Metom Dejmonom pokušava da sačuva vredna umetnička dela Evrope tokom drugog Svetskog rata.

Autor: Life Content

Foto: FAME

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin