Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Autor: | 15/02/2014

0

U centralnom holu beogradskog šoping mola Delta City, tržnom centru Merkator u Novom Sadu i tržnom centru Forum u Nišu, ovog popodneva je obeležen Svetski dan dece obolele od raka. Ove manifestacije, organizovalo je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) sa ciljem da podigne svest celokupne javnosti o tome da je unapređenje kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka u Srbiji zajednička misija čitavog našeg društva.
Vođeni vizijom da svakom detetu obolelom od raka mora biti dostupno najbolje moguće lečenje i nega, kao i psiho-socijalna podrška celoj porodici da bi što lakše prebrodili dugotrajno, bolno i iscrpljujuće lečenje, ljudi u NURDORU se kroz razne programe trude da informišu i osnaže kako decu, tako i njihove porodice.
- U ovom trenutku, kancer se gotovo svakog dana dijagnostifikuje jednom detetu u Srbiji. Ipak, podatak da je u više od 70 odsto slučajeva moguće izlečenje ohrabruje roditelje i staratelje obolelih mališana - izjavio je gospodin Todor Mančić, predsednik NURDOR-a i pozvao sve ljude dobre volje da se u skladu sa svojim mogućnostima priključe NURDOR-u i pomognu u borbi za stvaranje uslova zahvaljujući kojima će deca obolela od raka imati veće šanse da pobede ovu opaku bolest.
Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) osnovali su 2003. godine roditelji, lekari, medicinsko osoblje i volonteri sa ciljem da pomognu deci i njihovim porodicama koji se suočavaju sa kancerom.
Budimo zajedno uz njih! Malo znači mnogo u borbi za zdravlje naših mališana!

Izvor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: NURDOR