Kejt Blanšet: BAFTA nagradu posvetila tragično preminulom kolegi Filipu Simoru Hofmanu

Kejt Blanšet: BAFTA nagradu posvetila tragično preminulom kolegi Filipu Simoru Hofmanu

Autor: | 17/02/2014

0

Kejt Blanšet po treći put je osvojila priznanje na dodeli BAFTA nagrada, kada je na sinoćnjoj svečanoj ceremoniji u Londonu odnela priznanje za najbolju glavnu glumicu, za ulogu u filmu "Blue Jasmine" Vudija Alena. Slavna glumica je tokom primanja nagrade održala emotivan govor, u kojem je sa suzama u očima izjavila da ovaj trijumf posvećuje svom bliskom prijatelju i kolegi Filipu Simoru Hofmanu, koji je preminuo pre dve nedelje.
Četrdesetčetvorogodišnja glumica propustila je nedavne promotivne obaveze za svoj novi film "The Monuments Men" zbog Hofmanove smrti, a očigledno je da joj je on bio u mislima i tokom sinoćne ceremonije.
- Fil, druže, ovo je za tebe, nadam se da si ponosan - rekla je Kejt sa suzama u očima.
Kejt je u trci za nagradu pobedila jaku konkurenciju, pošto su u toj kategoriji bile nominovane i Ejmi Adams za film "American Hustle", Sandra Bulok za "Gravitaciju", kao i britanske zvezde Ema Tompson i Džudi Denč, i time po mišljenju mnogih povećala šanse da ove godine osvoji i Oskara. Ona je za pomenutu ulogu već osvojila Zlatni globus i "Critics choice" nagradu.

Autor: Life Content

Foto: Tanjug/AP

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti