Namirnice koje snižavaju trigliceride

Namirnice koje snižavaju trigliceride

Autor: | 16/03/2014

0

Da li uvek, čak i posle obilnog obroka, osećate glad? Možda to ima veze sa trigliceridima, odnosno masnim molekulima u vašoj krvi. Studije su pokazale da visok nivo holesterola može da blokira hormone koji daju signal mozgu da oseti sitost. Rezultat toga je potreba da se više jede, što vremenom vodi u gojaznost. Ove ukusne i zdrave namirnice obuzdaće vam apetit tokom dana i smanjiti nivo triglicerida.

Pasulj – Iako je bogat vlaknima, sve vrste, a naročito crni, dobar je za varenje i dugo vas čini sitima. Dovoljno je da ubacite pola šolje u salatu kako biste joj poboljšali ukus ili dodate avokado da biste uneli dodatnu količinu proteina.

Sveže voće – Studije pokazuju da više svežih proizvoda u ishrani smanjuju nivo triglicerida. Voće poput jabuka i dinje puno je celuloze, vitamina i minerala. Napravite činiju voćne salate kako biste utolili glad ili za doručak ubacite malo omiljenog voća u ovsenu kašu ili obrok od celog zrna žitarica.

Maslinovo ulje – Bogato je mastima koje mogu da snize trigliceride, koristite ga umesto suncokretovog ulja i putera. Dovoljne su dve kašičice dnevno da vas zasite i učine zdravim.

Spanać – Kao sjajan izvor alfa-lipoinske kiseline, može da snizi nivo holesterola za čak 60 procenata. Bogat vlaknima i niskokaloričan, savršeno je rešenje za vitku liniju. Jedite ga začinjenog maslinovim uljem.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još