Končita Vurst: Predstavnica Austrije pobedila na ovogodišnjoj Evroviziji

Končita Vurst: Predstavnica Austrije pobedila na ovogodišnjoj Evroviziji

11/05/2014

0

Končita Vurst, predstavnica Austrije ubedljivo je pobedila na ovogodišnjoj pesmi Evrovizije. Uprkos svojoj kontroverznoj pojavi, ona je svojom pesmom "Rise Like A Phoenix" uspela da pokupi simpatije širom Evrope, a svojim neospornim glasovnim mogućnostima i obezbedi pobedu svojoj zemlji.
Bradata pevačica je ubedljivo nadmašila dvadeset pet preostalih takmičara na 59. Evrosongu i na drugom mestu ostavila Holandiju, a na trećem Švedsku i četvrtom Jermeniju. Končita je osvojila ukupno 290 poena.
Predstavnik Crne Gore, Sergej Ćetković, sa pesmom "Moj svijet" nije uspeo da se plasira ni među prvih deset, a dobio je najviše - 12 poena od Jermenije i Makedonije, dok su gledaoci iz Slovenije dali sedam poena, Albanije šest.
U subotu uveče u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu, predstavnici iz zemalja su se borili da osvoje titulu najboljeg muzičkog izvođača u Evropi među kojima su se našli takmičari iz Mađarske, Rusije, Jermenije, Azerbejdžana, San Marina, Ukrajine, Švedske, Holandije, Islanda, Švajcarske, Slovenije, Poljske, Rumunije, Norveške, Grčke, Malte, Bjelorusije, Finske i Austrije. U finale su se direktno plasirali prošlogodišnji pobednik i članice "Velike petorke".
Iako su u kladionicama favoriti za pobedu bili Moldavija i Jermenija, Končita je uspela u subotu uveče da od prvog trenutka kada se glasanje otvorilo, zauzme prvu poziciju i tu ostane do kraja. Finale je otvorila predstavnica Ukrajine Marija Jaremčuk, dok je posljednja nastupila predstavnica Velike Britanije Moli Smiten-Douns.
Šou su pratile 22 kamere, a 32 video-projektora su emitovala sadržaj na pozadini scenografije. Bina je bila visoka 40 metara, a gotovo 11 tona zvučnika i pojačala montirano je na plafon hale u Kopenhagenu. Više od 700 ljudi učestvovalo u produkciji i realizaciji događaja. Akreditovano je oko 1.600 novinara iz 80 zemalja.

Autor: Life Content
izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti