Marija Šerifović: Podrška za pobednicu Evrovizije Končitu Vurst

Marija Šerifović: Podrška za pobednicu Evrovizije Končitu Vurst

Autor: | 12/05/2014

0

Nekoliko minuta nakon što je trijumfovala na najvećem evropskom muzičkom takmičenju, predstavnica Austrije Končita Vurst se kroz suze obratila predstavnicima medija.
- Oduvek sam želela da postanem deo evrovizijske porodice, jer je ona sinonim za toleranciju. Sanjam da živim u svetu u kom neće suditi po seksualnoj orijentaciji - rekla je ona.
- Pokazala sam da ljudi žele da idu napred i gledaju u budućnost. Moja pobeda značajna je i za društvo. Stvaramo istoriju - rekla je pobednica Evrosonga.
Marija Šerifović, jedina srpska evrovizijska pobednica, koja je nedavno javnosti priznala da je naklonjena svom polu, kaže da podržava Končitu.
- Ako je Končita ono što narod voli, a očigledno da jeste, onda ima moju punu podršku i poštovanje - kaže Marija i dodaje da pobeda ove transrodne osobe ne zaslužuje samo uvažavanje pojedinca, već i celog sveta.
- Budući da na Evroviziji ne glasa nekoliko hiljada ljudi, već cela Evropa, njena pobeda zaista zaslužuje uvažavanje svih. Očigledno da svet popušta prema osobama kakva je Končita - kaže Šerifovićeva.
I austrijski predsednik Hajnc Fišer ocenio je da Končitina pobeda predstavlja pobedu tolerancije u Evropi.
- To nije samo pobeda Austrije već iznad svega raznolikosti i tolerancije u Evropi - rekao je on.
Ovoj “ženi s bradom”, rođenoj kao Tomas Nojvirt, čestitala je većina austrijskih političkih stranaka osim desničarske Slobodarske partije.
Željko Joksimović, koji je na Evrosongu učestvovao dva puta (2004. godine osvojio je drugo mesto, a 2012. treće), nije želeo da govori o Končiti Vurst.
- Željko neće komentarisati Končitinu pobedu - poručuju iz njegove PR službe.

Izvor: Blic
Foto: Tanjug, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin