Marina Tadić otkriva tajnu savršene figure

Marina Tadić otkriva tajnu savršene figure

Autor: | 15/06/2014

0


Pevačica Marina Tadić ljubav prema sportu stekla je u najmlađim danima. Sa šest godina počela je da trenira karate, a kasnije se bavila plivanjem, odbojkom i folklorom. Ljubav prema košarci trajala je najduže, te je bila dugogodišnji član kluba u rodnom Valjevu. U skladu sa interesovanjima, upisala je studije Fakulteta za fizičku kulturu, a diplomu ove visoke škole trebalo bi da stekne u septembru. Zgodna brineta je uporedo sa praktičnom nastavom, koju je pohađala tokom studija, trenirala i tai bo, a već dvanaest godina redovno odlazi i u teretanu.

- S obzirom na to da se bavim sportom takoreći od kada sam prohodala, mogla bih sama da osmislim sebi treninge, ali pošto volim da vežbam u društvu, imam ličnog trenera. Najvažnije mi je da radim vežbe za kondiciju, koja mi je preko potrebna na nastupima, a fokusirana sam i na vežbe za stomak i zadnjicu, što je kod svake žene najvažnije. Radim vežbe i za leđa i ruke, mada su mi ti delovi tela odlično razvijeni zahvaljući plivanju, koje sam takođe trenirala - kaže Marina i dodaje da se trudi da svakog dana odlazi u teretanu.

- Kada sam u Beogradu, volim da započnem dan treningom i nije mi teško da svako jutro odlazim u teretanu. Posle vežbi, obavezna je masaža zahvaljujući kojoj se opuste svi mišići, a pred leto, umesto na relaks, odlazim na anticelulit masaže. Trenutno se nalazim u vrlo lepom životnom periodu, zaljubljena sam i srećna, tako da imam elana za sve, pa i za redovne treninge. Dešava mi se ponekad da, kada sam iz nekog razloga tužna, nemam volju da treniram, ali se trudim da sebe nateram da ustanem iz kreveta i nikada ne pravim velike pauze u treniranju.

Popularna pevačica, koja je nedavno objavila novi singl „Zaboravi“, tvrdi da je uticala na mnoge prijateljice da krenu njenim stopama.

- Trudim se da utičem na sve svoje drugarice da počnu da vežbaju, što mi uglavnom uspe. Fizička aktivnost nije važna samo zbog dobrog izgleda već i zbog psihičkog mira. Savremeni način života je takav da se svi mi svakodnevno punimo negativnom energijom, a najbolji način da je se oslobodimo je dobar trening - savetuje Tadićeva, kojoj je važno da i njen partner vodi računa o izgledu.

- Moj dečko ne ide svakog dana u teretanu, ali vodi računa o sebi i svom izgledu, što mi je jako važno. Takođe, oboje se zdravo hranimo - zaključuje Tadićeva.

OPIS VEŽBI


Vežba 1
Jednoručni trzaj sa ketlbelom
Noge su u širini ramena, blago savijene u zglobu kolena, pri čemu svu težinu treba prebaciti na pete. Donji deo leđa je zategnut, a ruka u kojoj se drži teret ispružena je između nogu. Ramena su ispred tereta i pogled uperen napred. Pokret kreće iz nogu, tako što se noge opružaju u zglobu kolena, bez opružanja trupa, teret se vuče ka sebi i gore. Zatim se opruža zglob kuka, gde teret nastavlja da se vuče uz telo do visine brade kada nastupa rotacija u zglobu ramena, zatim se zglob ramena, zglob lakta i, na kraju, zglob šake opružaju. Pokret se završava rukom ispruženom iznad glave.


Vežba 2
Prednji upor na podlakticama
Dok ste u ležećem položaju, oslonite se na prsa, podlaktice i stopala. Stražnjica i trbuh moraju biti zategnuti. Celo telo naizmenično spuštajte na dole, a potom se vratite u prvobitni položaj. Ovo je izuzetno dobra vežba za jačanje i stabilizaciju mišića trupa.


Vežba 3
Udarci u bokserski džak
Oslonite se na jednu nogu, a drugu ispružite iza tela i rukama naizmenično udarajte bokserski džak. Potom promenite noge i ponovite isti broj udaraca. Vežbanje na džaku ima pozitivne efekte na razvoj kardiorespiratornih sposobnosti i koordinacije, a dobro utiče i na sagorevanje potkožnog masnog tkiva.


Vežba 4
Trbušnjaci na pilates lopti
Gornjim delom leđa oslonite se na pilates loptu, dok su noge savijene u potkolenicama pod uglom od devedeset stepeni i oslonjene na podlogu. Vodite računa da zadnjica i donji deo leđa budu zategnuti. Pokret se vrši tako što se samo lopatice odvajaju od lopte prema gore i napred.


Vežba 5
Podizanje karlice dok su noge oslonjene na pilates loptu
Lezite na leđa, a pete oslonite na pilates loptu. Iz tog položaja petama se odgurujete od lopte tako što podižete karlicu što više prema gore. Ovom vežbom aktiviraju se mišići zadnje lože, gluteusa i donjeg dela leđa.

Tekst: Ivana Nikolić
Foto: Mirko Tabašević

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: marina tadić

Najnovije vesti