Gvinet Paltrou: Kako je postala najomraženija osoba u Holivudu

Gvinet Paltrou: Kako je postala najomraženija osoba u Holivudu

Autor: | 21/06/2014

0


Krajem prošle godine svet šou-biznisa potresali su naslovi kao „Gvinet Paltrou želi da uništi Veniti fer“ i sličnih. Priča je nastavljena sa „Gvinet otela muža Kejt Hadson“, a kulminirala prošlonedeljnom lavinom napada na holivudsku zvezdu jer „Gvinet Paltrou ponižava američku vojsku“. Filmska diva se pojavila u nekoliko glavnih uloga za koje, međutim, neće dobiti „Oskara“ ili bilo kakvu drugu nagradu. Naime, našla se na udaru javnosti koja je stala na stranu ratnog heroja, narednika Brajana Sajksa, koji ju je žestoko kritikovao zbog izjave koju je dala na jednoj svečanosti u Los Anđelesu, da je „život poznate osobe nalik teškom životu vojnika i da je čitanje negativnih komentara na društvenim mrežama kao odlazak u rat“.
- Gubite osećaj da ste čovek i kao vojnici, koji prolaze kroz krvave, strašne događaje, morate da prođete kroz to i postanete bolja osoba - procvrkutala je Gvinet.
Pripadnik elitnih „Zelenih beretki“, uvređen zbog taštine filmske zvezde i nepoštovanja njegove braće po oružju, uputio joj je otvoreno pismo sa sarkastičnim odgovorom:
- Jadna ti. Mogu samo da zamislim koliko je užasno probuditi se u džinovskoj vili od četiristo kvadratnih metara, a da ti lični asistent doda „ajfon“ kako bi proverila da li je neko na „Tviteru“ napisao dve ružne reči o tebi. Najgore što Gvinet može da se dogodi je da čeka red za kafu, da joj vozač kasni tri minuta i da isfleka svoje skupocene cipele - napisao je uvređeni narednik, a „jadna“ Gvinet ponovo je postala meta svih tabloida u zemlji jer je potvrdila svoj dugogodišnji status najrazmaženijeg stanovnika „fabrike snova“.
Ova dešavanja nadovezala su se na aprilske prozivke po tabloidima, kada su se njeni prijatelji požalili da ima neverovatno veliki ego jer ih tera da gledaju njene stare flmove. Pošto je treći nastavak blokbastera „Čovek od čelika“ odlično prošao u bioskopima, na imanju u Hamptonsu Gvinet je počela redovno da prikazuje svoja ostvarenja iz devedesetih, među kojima su i „Sedam“, „Vrata sudbine“ i „Zaljubljeni Šekspir“. Ispitivala je prijatelje šta je bilo najbolje u tim filmovima, pokušavajući da oživi dane stare slave. Ali, neki od njih priznali su da bi radije gledali „kako se suši boja na zidu“. Njen bivši suprug Kris nikad nije prisustvovao tim događajima, ali joj ni to nije pomoglo da shvati koliko je neprijatno ono što radi. Istina, ako se pogleda u trenutni raspored snimanja Gvinet Paltrou, jasno je da ona više ne spada u glumice s punim radnim vremenom. Međutim, sama se na to odlučila kada je pre nekoliko godina rešila da zasnuje porodicu.
- Ne želim da jednog dana upiru prstom u mene i kažu da sam loš roditelj ili da nisam dobro vaspitala decu. Važno mi je da što više vremena provodim s njima, posebno sad dok su još mali. Moraju da znaju da ću uvek biti tu za njih i da su mi na prvom mestu. Majčinstvo me je naučilo da budem pažljiva i svesna. Sigurna sam da sam uz decu postala i bolja osoba - smatra glumica.
U novembru je iskopala ratnu sekiru sa uredništvom magazina „Veniti fer“, jer nije odustajalo od namere da otkrije mračne tajne i sočne detalje iz njene nedavne prošlosti. Vanbračne afere i razmaženost tek su neke od pikanterija priče čije je objavljivanje nameravala da stopira. Na sve moguće načine pokušala je da spreči prestižni magazin, na čijoj je naslovnici bila pet puta, da objavi tekst kako je tadašnjeg muža, frontmena benda „Coldplay“ Krisa Martina, varala sa Džefrijem Soferom, milijarderom i suprugom supermodela El Makfirson. Ipak, izdanje u kome je bila razotkrivena do gole kože ugledalo je svetlost dana. U priči, koja obiluje šokantnim informacijama i potvrdama proverenih izvora, između ostalog je navedeno da je sa Džefrijem uživala na njegovoj jahti i da im je društvo pravila Kejt Hadson. Bombardovala je mejlovima prijatelje iz sveta šou-biznisa, moleći ih da ne učestvuju u razotkrivanju događaja iz njenog privatnog i poslovnog života, pokušavajući da ih ubedi da prekinu svaku saradnju sa popularnim magazinom.
Pokušaji da ućutka „Veniti fer“ nisu urodili plodom, i posle svih ovih detalja malo ko je verovao „oskarovki“ iza koje se nalazi podugačka lista incidenata u kojima je ona u glavnoj ulozi. Dovoljno je početi od bivših drugarica. Vinona Rajder bila joj je najbolja prijateljica sve dok Gvinet kod nje nije pronašla scenario za „Zaljubljenog Šekspira“ i potegla sve veze kako bi zaigrala u tom filmu. Trud se isplatio, dobila je „Oskara“, ali Vinona od tada sa njom nije progovorila ni reč. Bila je veoma prisna i sa Madonom dok nije udružila snage sa guruom zdravog života Trejsi Anderson i počela da gradi sopstveno fitnes-carstvo, čime je postala konkurencija kompaniji „Hard Candy“, koja je vlasništvo kraljice popa. U ozbiljnoj svađi je i sa Kejt Mos, kojoj je, navodno, rekla da je posvećena vežbanju jer, kad ostari, ne želi da izgledala kao ona, na šta je čuvena britanska manekenka bacila pomfrit u lice.
Na listi najomraženijih i najiritantnijih holivudskih zvezda Gvinet je pretekla i ozloglašenu En Hatavej. Na primer, u teretani za njeno tuširanje moraju da nabave posebnu vodu, a pre nego što uđe u kupatilo, cela prostorija mora da bude oribana specijalnim sredstvima. Iskrenost „oskarovke“ našla se na ozbiljnom iskušenju kada se saznalo da, iako promoviše ekstremno zdrav način života, zapravo je pušač i kada je rekla da zbog dijete bez ugljenih hidrata njena deca posle obroka često osećaju glad. Pamte se i „biseri“ kada je izjavila da bi se radije drogirala nego jela sir iz ambalaže, da je umorna jer joj se svet zalepio za bubrege i slične umotvorine od kojih je mnogima uzavrela krv. Hirove je već počela da sprovodi i na deci. Naime, na jednom venčanju terala je kćerku Epl i sina Mozesa da sve vreme pričaju na španskom.
Šuškalo se da je za zbirke svojih kuvara unajmila pisca iz senke, iako tvrdi da je sama autor svake reči. Kruže i glasine da je uradila nekoliko plastičnih operacija i da je neki ozbiljan psihički poremećaj uzrok njenih nekontrolisanih izliva emocija i čestih promena raspoloženja. Svi koji su bolje upoznati sa situacijom kažu da će se uskoro saznati kako je četrdesetjednogodišnja Gvinet, koja svakako ne poseduje talenat dovoljan da bi se našla na vrhu filmskog Mont Everesta, uloge dobijala zahvaljujući uticajnim članovima porodice, pre svega ocu, slavnom producentu Brusu Paltrouu.
Priče o neverstvu prate je otkako se pojavila na zvezdanom nebu. Bivši verenik Bred Pit navodno ju je ostavio kada je saznao da postoji i neko treći. Dok je bila sa Benom Aflekom, kružile su glasine da ga vara sa Vigom Mortensenom. Sve ove sumnje podstakla je i sama glumica izjavom da prevaru ne smatra strašnim grehom i da bi suprugu mogla da oprosti takve izlete. Po svemu sudeći, opraštao je i on njoj. Ali, afera koju je „Veniti fer“ otkrio ugrozila je ne samo njenu reputaciju već i brak sa Martinom, budući da su se zvanično razišli pre dva meseca.
Iako je njihov razvod u javnosti odjeknuo kao bomba, izgleda da kamen spoticanja nije bio samo jedan vanbračni izlet. Naime, glumica i muzičar imali su otvorenu vezu, što su znali i njihovi prijatelji. U nekoliko intervjua ona je navela kako joj ne bi smetalo da deli muža sa drugim devojkama. Iako su svi mislili da se šalila, izgleda da u svakoj šali ipak ima pola istine. Viđali su se sa drugim partnerima u poslednjim mesecima braka, kada je već bilo jasno da će se naći pred sudijom, ali na suprotnim stranama stola. Martin je, navodno, varao Gvinet sa njenim koleginicama Kejt Bosvort i Helenom Kristensen, dok su nju, osim sa Džefrijem Soferom, povezivali i sa Bredom Falčukom, advokatom Kevinom Jornom i bivšim dečkom Donovanom Ličem.
Gvinet i Kris bili su zajedno više od deset godina. U zvaničnom obraćanju javnosti posle razvoda rekli su da će zbog dece zauvek ostati porodica. Zbog razvoda ili nekog drugog razloga Gvinet je u poslednje vreme prilično depresivna, a i izjave su joj sve čudnije i neodmerenije, pa su mnogi u šali rekli da joj malo nedostaje da se nađe u „Ginisovoj knjizi rekorda“. Nedavno, priznala je da joj posle tolikih godina zajedničkog života nije bilo uvek lako da sve vreme bude sa istim čovekom.
- Prošli smo različite faze odnosa. Nisu nam uvek cvetale ruže, a ja sebi uvek kažem da je život dug i nikad se ne zna šta donosi sutrašnji dan. Oprezna sam, stojim na vrhoviam prstiju i ništa ne svhatam zdravo za gotovo. Ali, Kris je veoma odgovoran roditelj i moja deca ne bi mogla da imaju boljeg tatu - rekla je dok su još bili u braku.
U međuvremenu Gvinet se sa devetogodišnjom Epl i sedmogodišnjim Mozesom vratila iz Londona u rodni Los Anđeles, ali je već odlučila da njena deca neće odrastati u „gradu anđela“.
- Ne želim da tinejdžerske godine provedu u Los Anđelesu. Nema šanse. U Sjedinjenim Američkim Državama boravićemo još najviše tri godine, a onda se vraćamo u Englesku. Deo moje roditeljske filozofije je da bi deca trebalo da dobiju priliku da otkrivaju sebe nekoliko puta tokom detinjstva, da bi uvideli svoju snagu i slabosti, i iskusili život u različitim kulturama. To je eksperiment.

Piše: Snežana Ilić, Life Content
Foto: Getty

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin