Neda Ukraden: Presrećna baka otkriva utiske sa nedavnog boravka na Korčuli

Neda Ukraden: Presrećna baka otkriva utiske sa nedavnog boravka na Korčuli

Autor: | 09/07/2014

0


U predivnom ambijentu hrvatskog ostrva Korčula, pevačica Neda Ukraden snimila je spot, čija se premijera očekuje druge sedmice jula na Festivalu pesme i vina „Marko Polo“, koji se održava na tom jadranskom ostrvu. Iako je pre samo mesec dana predstavila spot za pesmu „Noći u Brazilu“, ova energična dama ne smanjuje tempo. Šezdesetčetvorogodišnja pevačica, majka, tašta i baka, srećna je zbog graje koja odjekuje njenim domom u Beogradu, u kome živi srećna šestočlana porodica. Kćerka Jelena i zet Predrag uživaju u roditeljskoj ulozi, dok se dvogodišnje bliznakinje Neda i Aleksandra zabavljaju sa bakinim pomadama i šminkom i paze na svog petomesečnog brata Dušana. Dok igraju uz taktove Nedine nove pesme „2 : 22“, njihova baka za „Hello!“ prenosi utiske sa nedavnog boravka na Korčuli, gde je sa brojnom ekipom snimila video-spot za pesmu od koje očekuje da postane letnji hit.
- Vreme nas je poslužilo, imali smo sreće da toga dana nije padala kiša, za razliku do prethodnih. Imali smo i divne domaćine, od gradonačelnika do moje prijateljice koja ima svoj restoran i koja se potrudila da nam boravak bude prijatan. Jedva čekamo da se vratimo na korčulanski festival, pa da se svi ponovo okupimo - sa oduševljenjem priča Neda, koja je i ovoga puta pokazala da prati trendove, pa će u novoj numeri „ugostiti“ mladog repera Mladena Markovića, poznatijeg kao Đomlu, a poseban utiska na nju ostavile su odevne kombinacije, koje su joj odabrali stilisti.
- Oduševljena sam cvetnim dezenima, širokim haljinama i rajfovima sa cvećem u kosi. Drago mi je što se duh neoromantizma vratio u modu, jer svako žensko lice dobija na lepoti. Ja sam za vreme hipi pokreta, početkom sedamdesetih, nosila te rajfove, koji su me vratili u neko romantičnije vreme.
Uprkos brojnim obavezama, koje su je čekale po povratku iz Hrvatske, Neda uvek nađe vremena da se posveti unucima, naročito najmlaeđem članu porodice.
- Dule je presladak, pravi mali div. Ima samo pet meseci, a već se trudi da ustane, neće više da sedi, svakoga dana gledamo kako raste. Unuke su u najslađoj mogućoj fazi i sve što je bakino, šminka, losioni, kupke, sve im je to sada zanimljivo, a maskaru stavljaju kao prave - osmehujući se govori ponosnaa baka, koja uporno pokušava da odgonetne na koga liči mali naslednik.
- Prvo mi je ličio na mog tatu, a sada više liči na Bilbije, koji su korpulentni i markantni u licu. Malo me podseća i na Jelenu i sada ni sama ne znam na koga će na kraju da liči. Prelep je, prava mala pametnica koja nas zrelo gleda tim njegovim lepim očima. Mnogo je mirniji od curica koje su prave vragolanke. Voli da jede, pojede sve što mu se da i traži još. Postao je mali bumbar i razmišljamo kako da mu uvedemo neku dijetu, ali kada ne dobije svoju porciju, nema nam mira od plača, tako da nam džaba trud, jer on istera po svom.
Neda ističe da su je kćerka i zet prijatno iznenadili kako su se snašli u roditeljskim obavezama.
- Peca je divan otac i fantastično se brine o deci, što je danas retko i zaista dirljivo. Oduševljena sam što je takav otac i muž. Jelena je moje dete i mislim da je divna devojka, ali nisam očekivala da će biti tako požrtvovana i spretna majka. Ja sam više strepila i u grču pratila njeno odrastenje. Ona poseduje fantastičnu ležernost, koja je odlična za njih. Sa troje male dece svako bi se raspametio, međutim, ona sve to drži pod kontrolom. Oni su svi u devet u krevetu, na čemu su joj i pedijatri čestitali - ponosno govori pevačica, koja naglašava da nije uticala na kćerkin izbor životnog partnera, ali prizanje da je insistirala na udaji.
- Peca je njen izbor, u čemu sam je podržala, jedino na čemu sam insistirala je da ozvaniče svoju vezu. Ja sam napravila užasnu grešku i deset godina se zabavljala sa svojim čovekom, da bih se posle tri godine razvela. Nisam želela da Jelena napravi istu grešku, da joj prođe mladost i da, kada dođe u neke zrele godine, shvati da to možda nije to. Na sreću, oni su bili dovoljno zaljubljeni i pametni i ušli su u tu priču zvanu brak. Naravno, uz malo požurivanja s moje strane, jer sam htela unuke što pre, bila sam nestrpljiva.
Iako je postigla veliki uspeh u karijeri i ostvarila se kao majka i baka, emotivni život nije uspevala da živi onako kako je priželjkivala. Uprkos tome, ne žali ni za čim.
- Ja sam toliko srećna i ispunjena žena da bi bio greh tražiti još nešto od života - kaže Neda, koja je svesna da nije lako biti njen partner. Na pitanje koliko je spremna da se nekome prilagodi, Neda iskreno odgovara:
- Spremna sam da se prilagodim ukoliko taj neko ima energiju sličnu mojoj. Ko je dokon i ko nema nikakav cilj u životu, naravno da ne bih mogla. Ne možemo da budemo severni i južni pol, mora da postoji neka bliskost i da bude pravi domaćin, a danas je teško sresti takvog.

Piše: Deana Đukić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin