Stana Katić: Srpkinja koja je osvojila Holivud otkriva tajnu svog uspeha

Stana Katić: Srpkinja koja je osvojila Holivud otkriva tajnu svog uspeha

Autor: | 13/07/2014

0


Američka glumica srpskog porekla govori o životu u Holivudu, priča o tome šta je naučila odrastajući u mnogočlanoj porodici, otkriva kada je poslednji put plakala i šta joj uvek podigne adrenalin.

Magazin Story razgovarao je s devojkom koju domaći mediji opisuju kao Srpkinju koja je zavela Holivud. Glumica Stana Katić (36) zvezda je popularne ABC-jeve serije Castle, koju emituje FOX kanal, a taj angažman omogućio joj je da se pojavi u najgledanijim američkim tok-šou emisijama, u kojima je ponosno isticala kako su joj koreni s naših prostora. Potiče iz porodice Petra i Rade Katić, Srba iz Dalmacije, koji su iz nekadašnje Jugoslavije emigrirali u Ameriku. Danas živi u podnožju brda na kojem piše Holivud i ponosno gazi crvenim tepisima prestižnih premijera.

Jeste li pitali svoje roditelje nešto o poreklu svog imena. Otkud to da su ćerki dali ime Stana?

- Mnogo muškaraca u mojoj familiji zove se Vuk. To ima simboliku zaštite jer je bilo nekoliko predaka koji su umrli veoma mladi. Moja baka je prva dobila ime Stana, jer su njeni roditelji želeli da zaustave nesreće koje su ih pratile u prošlosti.

Imate četiri brata i sestru. Da li vas je odrastanje u velikoj porodici načinilo snažnijom ili pak razmazilo?
- Divno je odrastati u velikoj porodici zbog toga što nikada nisam morala da tragam za nekim s kim mogu da se igram i družim. Uvek sam bila okružena mnoštvom ljudi, a sve su to bili članovi moje porodice. Bilo mi je značajno što sam se oduvek osećala kao deo nečega, nikada nisam bila usamljena. Rasla sam ušuškana među braćom, ali ne bih rekla da me je to razmazilo. Nateralo me je da tragam za nečim po čemu ću biti jedinstvena. Kada ste među mnogo ljudi, želite nečim da se istaknete i izdvojite.

Američkim novinarima govorili ste u nekoliko navrata kako ste ponosni na svoje poreklo i da jedva čekate da ugrabite priliku da pričate srpski. U kojim situacijama govorite naš jezik?
- Nedavno sam posetila Dalmaciju i Srbiju, što mi je bila šansa da se preslišam i podsetim se reči koje sam zaboravila. Okolina komentariše kako dosta toga znam. Sa familijom govorim na srpskom, ali u Los Anđelesu nemam mnogo prilike da to činim.

Je li život u Holivudu zaista toliko glamurozan koliko je publici to predstavljeno ili se iza tog sjaja krije i nešto drugo?

- Život u Holivudu nije bajka. Možda ga vi doživljavate drukčije, ali mogu da vam potvrdim kako u Los Anđelesu živi mnogo veoma vrednih ljudi. Imaju velike i lepe porodice. Kada je reč o glumi, ona je tamo pretvorena u jedan veliki sistem koji pokreće čitav grad. Iznenadili biste se kada biste videli koliko su ljudi tamo u stvari normalni.

Verovatno imate neku poruku za fanove u Srbiji?
- Ovo ću reći na srpskom: Sve vas u Srbiji mnogo pozdravljam. Svima onima koji su izgubili svoje domove u poplavama šaljem ogromnu ljubav. Podržavam vas i ljubim!

Izvor: Story
Foto: Getty

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Stana Katić