Bojana Maljević: Stid me je što živim u Srbiji

Bojana Maljević: Stid me je što živim u Srbiji

Autor: | 20/07/2014

0


Glumica i producentkinja otkriva da priprema „izvrsnu ljubavnu seriju” od 100 epizoda.

Bojana Maljević ističe da je ipak mnogo ponosnija što učestvuje u velikom projektu protiv trgovine narkoticima.

Često na Tviteru otvoreno izražavate stavove kako ljudske, tako i političke. Da li ste imali probleme zbog toga?

- Moji stavovi nisu politički, već građanski, a moji problemi nisu tema ovog intervjua. Ali bih upitala šta je sa rešenjem problema ljudi iz Obrenovca i drugih poplavljenih mesta širom Srbije? Da li se zna ko i kako troši prikupljena sredstva?

Kao svojevrsnu provokaciju smo doživeli saznanje da producirate sapunicu. O čemu se radi? Koliko sapunica ste odgledali do sada?
- Nijednu. Ali ću jednu izvrsnu producirati. Scenario je originalan, nije nastao po nekom romanu. Okosnica svake sapunice je ljubavna priča, pa i ove naše. Biće to prilika za mnoge glumce, a „Monte Royal Pictures” uskoro će objaviti veliki kasting za celu seriju.

Šta želite da postignete tim projektom? Da zaradite ozbiljnu lovu?
- Izgleda da vi verujete da se u Srbiji na igranom programu može ozbiljno zaraditi. Možda i može, ali za sapunice još nije naučno dokazano, pošto se nisu proizvodile. Na to pitanje ću vam odgovoriti kada proizvedem taj program za svakog ko ima televizor. Planiramo 100 epizoda koje će se snimati u četiri segmenta.

Šta još spremate osim sapunice?

- U Srbiji možete da radite bilo šta važno, ali pažnju će izazvati samo nešto trivijalnog karaktera, kao što je proizvodnja sapunica, iako je to veoma ozbiljan produkcioni zadatak. Pa eto vam, između ostalog, i odgovor zašto sapunica. A trenutno radim na uzbudljivom projektu pod radnim naslovom “Gram” koji se bavi borbom protiv trgovine narkoticima. Projekat se realizuje uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji. I verovatno nikad ne bih bila u prilici da pričam o tome kako istražujemo načine na koje maloletnike uvlače u organizovani kriminal - da nisam najavila snimanje sapunice.

Kako danas uspevate da učite i šta je to što vas tera da se i dalje školujete i dokazujete?
- Pogrešna pretpostavka. Meni nisu potrebne nove diplome, nego novo znanje, kao i nove mogućnosti za primenu onog znanja i iskustva koje sam stekla u dugoj praksi u medijima i kulturi. Ili bi trebalo da me bude sramota što studiram u Srbiji u kojoj pljušte plagijati od diploma i doktorata? Nije me sramota što redovno dajem ispite na poslediplomskim studijama na FDU, na kojem sam davno diplomirala, ali me jeste sramota što živim u zemlji u kojoj se smatra normalnim da me o stručnom usavršavanju pitate sa primesom estradnog pogleda na besmislene diplome i titule.

Kako ste zadovoljni novim serijalom kultnih „Otvorenih vrata”, koja će za mnoge večito biti prva asocijacija na Bojanu Maljević?
- Zadovoljna sam. I te kako je imalo smisla to što smo se vratili. Jeste, verovatno je moj najveći napor da se nastavak ostvari. Ali tu seriju je realizovala ekipa vrhunskih profesionalaca, autora i glumaca i ona je naš mali podvig. A rođendan koji slavimo - 20 godina serije „Otvorena vrata” - to je zajednički jubilej gledalaca i svih stvaralaca.

I na kraju, kako uspevate da očuvate lepotu kojom ste zaludeli bivšu Jugoslaviju?

- Eh sad, „zaludeli bivšu Jugoslaviju”!? Što bi rekao Rože Vadim: „Da je istina - bilo bi laskavo!”

izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još