Nekoliko saveta: Kako se hraniti tokom putovanja i na plaži!

Nekoliko saveta: Kako se hraniti tokom putovanja i na plaži!

Autor: | 02/08/2014

0

Bilo da putujete avionom, da provodite dan na reci, ili da pravite spisak za kupovinu, treba da imate na umu da se nalazimo usred vrelog leta kada vladaju visoke temperature. Pažljivo birajte šta ćete jesti tokom putovanja, a šta poneti za grickanje na plaži.

Isplanirajte obroke

Uzmite u obzir ceo dan ispred vas. Ako ćete ići kod prijatelja na večeru, uskladite dnevne obroke u odnosu na tu činjenicu. Da li će neko od ukućana nedostajati na ručku, zato što je ceo dan na bazenu, na primer? U tom slučaju spremite manje količine hrane.

Sledite “pravilo jednog”

Ako je u vašem hotelu ishrana na bazi švedskog stola, napunite tanjir malim porcijama onime što vam se jede i što vam deluje privlačno. Ako uzimate “repete”, sipajte samo povrće.

Probajte specijalitete

Pre puta se raspitajte koji specijaliteti se jedu u gradu u koji idete. Probajte od svakog pomalo, i time obogatite svoje iskustvo.

Lagana pića

Umesto bogatih i kaloričnih tropskih koktela, bolje je da odaberete nešto lakše, kao, na primer, čašu crnog ili vina ili šampanjca (120 kalorija) – i da ostanete na toj jednoj čaši, pivo s manje alkohola (oko 100 kalorija), ili sok od ribizle, brusnice ili grejpfruta sa kiselom vodom.

Ako putujete avionom

Ponesite plastičnu flašu koja u sebi ne sadrži bisfenol A i stavite je u torbu. Napunite je vodom sa fontane za piće nakon što prođete kontrolu. Važno je da unosite tečnost jer u avionskoj kabini lako možete da dehidrirate, zbog čega možete dobiti glavobolju i osećati umor.

Ako putujete automobilom

Uzmite bademe, kikiriki ili semenke suncokreta i podelite ih u male kutijice, tako da imate pripremljene grickalice. Ne nosite sa sobom nikakav keks. Ponesite malu torbu-frižider, i u nju stavite kriške manje masnog kačkavalja, koji će vam dobro doći da zavarate glad.

Na plaži

Iako hrana sa raznih kioska oko plaže može biti primamljivog mirisa, opasno je ako se prejedete dok ste na suncu. Umesto roštilja, hot-doga i ostalog što se nudi, bolje je da pojedete neku krišku jabuke umočenu u puter od kikirija. Kupite u obližnjoj samousluzi voćni jogurt, koji će vas osvežiti.

Izvor: Bliczena

Foto: Pinterest

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti