Đorđo Armani: U potrazi sa srpskim manekenkama

Đorđo Armani: U potrazi sa srpskim manekenkama

Autor: | 13/08/2014

0


Zašto nema više srpskih lepotica na pistama u Italiji, kako je proslavio 80. rođendan i ko će ga naslediti, pričao je slavni kreator u intervjuu za "Gloriju".
Poznati kreator Đorđo Armani zaprepastio je medije kada ih je povodom proslave svog 80. rođendana pozvao da provedu jedan radni dan sa njim. Predstavnici sedme sile su pre kraja dana pali sa nogu, a vitalni Đorđo nije imao u planu da stane.
Rođendani su i vreme kada se preispituju dotadašnje odluke, sravnjuju računi i izvode zaključci. Prisustvo brojnih slavnih ličnosti na radnoj proslavi Armanijevog osamdesetog rođendana za njega je znak da je uspeo.
- Lepo je to, jer sam i ja uvek bio sa mojim modelima na njihovim proslavama, premijerama, venčanjima, crvenim tepisima, dodelama oskara... Delili smo mnoge trenutke i to nisu samo moji klijenti, stvorila su se i velika prijateljstva - izjavio je Armani za “Gloriju”.
Ipak, slavni kreator smatra da je zapostavljao privatni život zbog ogromne posvećenosti poslu.
- Hteo bih nešto od toga da nadoknadim, da pronađem više mesta za svoje emocije, vremena za porodicu, za lepe momente. Želim da to bude moj poklon samom sebi. Stvorio sam ime i brend, sve to nosi pečat mog stila, što me beskrajno raduje.
Đorđov rad je priznat kroz brojne nagrade i odlikovanja, kako u Italiji, tako i u svetu, dobio je čak i Oskara za modu. Međutim, godinama se postavlja pitanje njegovog naslednika, s obzirom na to da poznati kreator nema dece.
- Mnogo puta sam se uverio u to da uspešni menažeri i osnivači velikih kompanija često nemaju adekvatne naslednike, one koji to znaju da nastave, da sačuvaju, uvećaju. Ja imam veliku odgovornost ne samo za kreiranje, proizvodnju, distribuciju i nove investicije, već i za mnoge porodice koje rade i zavise od mog poslovanja u Italiji i širom sveta. Zato ne mogu da se opustim i uživam u slavi. Moram sve to da sačuvam i polako pripremim sigurne ruke koje će doći posle mene - priznao je Armani.
U upravnom odboru komanije su članovi Armanijeve porodice – sestra Rosela, njen sin Andrea, kao i ćerke njegovog brata Serđa, Roberta i Silvana, pa se oni nameću kao logičan izbor, ali Đorđo za sada ne želi nikoga da imenuje.
Intervju nije mogao da prođe bez pominjanja “poznate” lepote srpskih žena.
- Ranije je bilo mnogo više srpskih manekenki. Sada se pojavi po neka, ali čini mi se mnogo manje nego nekada. Čudi me da sada dominiraju latinoameričke, ruske i litvanske manekenke, a da iz Srbije nema novih lica koja bi uspela da se nametnu. Pričali su mi da kada se ide ulicama Beograda, od sto žena 95 su lepe, a toga nema na ulicama drugih gradova, pa ni u Italiji - zaključio je Armani.

izvor: Glorija/Mondo
foto: Getty

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti