U susret konferenciji “Food Talk 2014″! Aleksandar Filipović: Kuvanje nas je održalo tokom kriznih vremena!

U susret konferenciji “Food Talk 2014″! Aleksandar Filipović: Kuvanje nas je održalo tokom kriznih vremena!

Autor: | 25/08/2014

0

Druga "Food Talk" konferencija održaće se za manje od dve nedelje, 5. septembra, na Salašu 137, a tog dana hrana će "govoriti" onako kako samo ona ume. Na konferenciji će prisustvovati mnogobrojni ljudi čije su profesionalne karijere usmerene ka hrani i od nje zavise, ali i svi oni koji dobru hranu vole i u njoj znajuda uživaju.

Aleksandar Filipović, urednik i voditelj emisije "Tabloid", biće moderator panela "Kuvam i živce čuvam". Čekajući 5. septembar, priseća se prošlog Food Talk-a i razmišlja o budućem:

- Zahvaljujući prestižnoj konferenciji Food Talk imao sam privilegiju da, prošle godine, razgovaram sa sjajnim Oliverom Mlakarom i Stevom Karapandžom. Znajući kakav je hedonista Robert Čoban i da je "Color press grupa" poznata po fenomenalnim radnim ručkovima i fruštucima, siguran sam da će dan na Salašu 137 biti prava poslastica - kaže on i dodaje:

-Biće mi zanimljivo da vodim panel sa poznatim ličnostima, čije kulinarsko umeće nije toliko transparentno. Zahvaljujući tome što niko od njih nema etiketu proverenog medijskog kulinara, biću u prilici da ih predstavim na potpuno nov način, da im postavim pitanje koje nisu bezbroj puta čuli... Panel je kao kuvanje dobrog ručka – zavisi od mašte i dinamičnosti moderatora i učesnika, a ja se već sad spremam da taj naš "ručak" bude za pamćenje.

- Jako mi se dopada lajt motiv "Kuvam i živce čuvam". U Srbiji, u kojoj je dobra vest retkost, u zemlji čiji su stanovnici umorni od negativne energije, šansu da dan počinjemo i završavamo osmehom dobićemo samo ako (ponovo) spoznamo umeće življenja. Ono nas je održalo u vreme hiperinflacije, bombardovanja, surove tranzicije... Mnogo toga nam se dešavalo, ali je ručak uvek bio tu, na stolu, plus neki desert - priča Aleksandar a potom za kraj ističe:

- Mene kuvanje smiruje... Pustim neki šlager, seckam šargarepu, meso, praziluk, beli luk... i na najlepši mogući način se udaljim od načina života, koji nam je nemetnut kao elementarna nepogoda. Kad smo već kod ručka, a po rasporedu je ovaj moj panel baš posle njega, pitam se – šta će nam poslužiti?

Prošle godine o gastro-temama razgovarale su legende poput Olivera Mlakara, Steve Karapandže i Đorđe Balaševića (kako je bilo možete pogledati OVDE, a sve panele sa prve konferencije možete pregledati OVDE), vinari iz celog regiona, vlasnici restorana i mnogi drugi. Za ovu godinu spremljen je još zanimljiviji program.

Nakon završenih panela gosti konferencije opustiće se uz koncert Zvonka Bogdana i vrhunska vina koja nose ime ovog maga panonske muzike.

Budući da je broj mesta za učesnike konferencije ograničen – svi zainteresovani treba što pre da prijave svoje učešće. Način prijave i detaljan program možete pogledati OVDE.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin