Vasil Hadžimanov: Pravo je vreme da snimim album sa "živih" nastupa

Vasil Hadžimanov: Pravo je vreme da snimim album sa "živih" nastupa

Autor: | 03/09/2014

0

Džez pijanista Vasil Hadžimanov i njegov bend tokom leta su na nastupima predstavili aktuelni album "Can You Dig It", ali uveliko rade i na novom disku, koji će uživo snimiti na koncertima u oktobru. Prvi, od ukupno šest nastupa, očekuje ih na Beogradskom džez festivalu.
- Do sada smo objavili pet studijskih albuma i mislim da je vreme da snimimo i jedan ovakav disk, jer su "živi" nastupi ono što čini karakterističnim "Vasil Hadžimanov bend" - kaže Vasil.
- Specijalan gost biće američki saksofonista Dejvid Bini, jedan od najuspešnijih i najtalentovanijih muzičara njujorške džez scene. Slede nastupi u Užicu i Kragujevcu i u još nekoliko gradova. Poenta je da odaberemo najbolji materijal sa koncerata i da to upakujemo u kvalitetan album. Osim mene, i ostali članovi benda učestvovali su kao autori u kreiranju novih kompozicija.
Vasil će sa bendom u međuvremenu nastupiti na džez festivalu u Subotici, očekuje ih i mini-turneja u Bugarskoj, a uskoro će predstaviti i spot za kompoziciju "Treme". Mada je video-klip ovde snimljen, Hadžimanov kaže da će mnoge asocirati na Nju Orleans, rodno mesto džeza.
Tokom leta bilo je vremena i za odmor. Vasil je sa suprugom Natašom i kćerkom Martom proveo dve nedelje u Sitoniji.
- Prvi put smo bili u Grčkoj i mnogo nam se dopalo - ističe Vasil.
- Dugogodišnji smo posetioci Ade Bojane i za odmor tražimo neku sličnu destinaciju, gde je lepo i mirno. Verovatno ćemo i sledeće godine otići tamo.

Izvor: Novosti

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti