U Tenesiju otvoren muzej posvećen Tini Tarner

U Tenesiju otvoren muzej posvećen Tini Tarner

Autor: | 29/09/2014

0

Škola s jednom učionicom koju je Tina Tarner pohađala, preuređena je u muzej posvećen pevačici i njenom detinjstvu u malom gradu Natbuš u američkoj državi Tenesi. Više od 1000 ljudi prisustvovalo je ceremoniji presecanju vrpce i obilasku Muzeja Tine Tarner u školi "Flag Grove".
U tom muzeju izložene su zlatne i platinaste ploče i odeća koju je legendarna Tina nosila na koncertima izvodeći hitove "Nutbush City Limits", "Proud Mary" i "What's Love Got To Do With It".
Tina Tarner, koja živi u Cirihu u Švajcarskoj, nije prisustvovala otvaranju, ali je snimila video koji je prikazan na ceremoniji.
Proslavljena pevačica istakla je da nije mogla da dođe pošto dugi letovi škode njenom zdravlju i zahvalila se svima onima koji su bili uključeni u ovaj projekat.
Škola "Flag Grove" u mestu Natbuš, na oko 65 kilometara od Memfisa, nalazila se na farmi Bendžamina Flega koji je uvideo potrebu za školom za afroameričku decu iz te oblasti i počeo njenu izgradnju 1889. godine. Šezdesetih godina prošlog veka je zatvorena i pretvorena u ambar, da bi na prikolici iz Natbuša bila prebačena u Braunsvil 2012. godine.

Autor: Life Content

Foto: Sipa

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: tina tarner