Jolanda Delibozova: Posle gubitka supruga utehu našla u kuvanju

Jolanda Delibozova: Posle gubitka supruga utehu našla u kuvanju

Autor: | 30/09/2014

0

Zvezda televizije "24Kitchen" Jolanda Delibozova Joli ljubav prema kuvanju razvila je još u detinjstvu, gledajući baku kako kuva. Pažljivo je od nje prikupljala recepte i "krala" male trikove. Iako je po vokaciji violončelistkinja i član "Sofijske filharmonije", sa kojom je proputovala čitav svet, širu popularnost stekla je zahvaljujući emisiji "Jolina domaća kuhinja". Ovom zanimljivom televizijskom formatu prethodilo je otvaranje bloga u kome je ova uspešna muzičarka sa čitateljkama delila recepte i davala im korisne savete.
Uvek nasmejana i vedra, brzo je osvojila srca gledalaca kanala "24Kitchen", a pozitivan pristup životu nije je napustio ni kada je pre deset meseci izgubila supruga Canka, sa kojim ima istoimenog dvadesetdvogodišnjeg sina. Ne dozvoljavajući da je savlada osećaj tuge, četrdesetšestogodišnja Jolanda je, posle iznenadnog gubitka, utehu pronašla u kuvanju, a nedavno je učestvovala i u regionalnoj konferenciji o hrani "Food Talk", kada je posetila našu zemlju.
- Kao sve lepo što nam se dešava u životu, i moja emisija nastala je sasvim slučajno. Sve je počelo zahvaljujući kolegi koji radi sa mnom u Filharmoniji, a svira kontrabas. On voli i da kuva i da dobro pojede, a moj kulinarski blog ga je toliko zadivio da je nekoliko godina ubeđivao suprugu, koja se bavi filmskom i televizijskom produkcijom, da sa mnom napravi kulinarsku emisiju. Nas dve smo se brzo "združile", a onda i napravile emisiju, koja je počela da se emituje na kanalu "24 Kitchen" - počinje priču ova harizmatična Bugarka, koja tvrdi da joj nije teško da se paralelno bavi muzikom i kuvanjem.
- Lako postižem da obavim sve obaveze. Kada čovek hoće, može da nađe vreme za sve poslove, ali i za porodicu i prijatelje. Sve je stvar dobre organizacije, a muzika, kojom se bavim od pete godine, naučila me je izuzetnoj samodisciplini.
Ova ljupka dama voli da eksperimentiše u kuhinji i često isprobava nove recepte, ali najdraži su joj oni koje je naučila od bake. U Bugarskoj, kao i kod nas, postoji izreka da ljubav ulazi na usta, pa za svog sina i drage ljude rado kuva.
- Kuvam od ranog detinjstva. Baka mi je dala bazu, a kasnije sam, iz godine u godinu, razvijala svoju kulinarsku veštinu na potpuno nov način. Uvek volim da istaknem da je ona bila fantastična domaćica. Ipak, kao svaki kuvar, dopada mi se eksperimentisanje. Ne bih znala da kažem da li više volim da pripremam jela internacionalne ili bugarske kuhinje, ali specijaliteti sa prostora moje zemlje svakako spadaju u najukusnije - odlučna je Joli.
- U Bugarskoj, kao i kod vas, postoji izreka da ljubav muškarca ulazi kroz stomak. Ne mislim da je to istina, ali i kod žena i kod muškaraca je isto - svi volim da dobro jedemo.
Poznata kuvarica i violončelistkinja tvrdi da i dalje ima vremena da piše svoj blog, ali i da odgovara na pitanja čitateljki, koje od nje uglavnom traže korisne savete.
- Čitateljke me uglavnom pitaju za detalje pripreme jela, kad neki recept ne napišem dovoljno jasno ili kad ih zanimaju finese. Interesuje ih da li i prilikom pripreme pojedinih jela ili kolača jednu namirnicu mogu da zamene drugom i slično - kaže za kraj gospođa Delibozova.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Foto: PR

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi:

Najnovije vesti