Mirjana Joković: Povratak na domaću filmsku scenu

Mirjana Joković: Povratak na domaću filmsku scenu

Autor: | 05/10/2014

0

Ovih dana je počelo smimanje filma “Mašinovođe” scenariste i reditelja Miloša Radovića. Glavnu ulogu, pored Lazara Ristovskog i Jane Đurić, igra i Mirjana Joković koju domaća publika već dugo nije imala priliku da gleda na velikom platnu.

Producent je Lazar Ristovski, koj će igrati i glavnu ulogu, a uz njega ćemo gledati i jednu od najpopularnijih domaćih glumica Mirjanu Joković koja već godinama živi u Americi.

Posle serije i TV filma "Vratiće se rode" Mirjana je snimila film sa Endijem Garsijom, a takođe je radila i na osvarenju "Dobrica" koje je u postprodukciji.

Sada će, uz Ristovskog igrati u filmu "Mašinovođe". Film će se u nekoliko narednih dana snimati na železničkoj stanici, a zatim se nastavlja u zimu. Plan je da bude završen u proleće sledeće godine.

- Svaki početak je praznik i za mene i za ekipu. Pored svega što radi protiv filma u Srbiji se ipak snimaju filmovi, mada mislim da pod ovim uslovima neće dugo. Film "Mašinovođe" je jedna divna, romantična i melodramatična priča. Setna, smešna i u isto vreme tužna priča o mašinovođama. Malo se zna o tom zanimanjau. Oni prevoze ljude sa jednog kraja na drugi sveta. Ljudi se u vozu vesele, pevaju i zabavljaju, ali niko ne pita šta mašinovođa radi. A on je usamljen. Sedi sam u svojoj kabini i gleda u noć. I onda baš kako ne treba, na pruzi se stoji kutija za cipele i u njoj ostavljeni Sima. Tako počinje ova lepa priča koja ima srećan kraj - kaže Ristovski.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin