Sergej Trifunović: Oduševljen ulogom u filmu "Mali Budo"

Sergej Trifunović: Oduševljen ulogom u filmu "Mali Budo"

Autor: | 17/10/2014

0

Glumac autentičnog umetničkog izraza Sergej Trifunović, koji je imao priliku da oseti čari Holivuda i ispuni "američki san", posvećen je glumi na svom terenu. Pored toga veoma je angažovan i na polju dobrotvornog rada. U filmu "Mali Budo", koji je nedavno premijerno prikazan, tumači jednu od glavnih rola, a za magazin "Hello!" izjavljuje da je zadovoljan načinom na koji je dočarao lik kriminalističkog inspektora Miša Kujovića, kao i pozitivnim kritikama.
- Vrlo sam zadovoljan komentarima na film i moram da priznam da sam ga gledao već četiri puta, što mi se, inače, ne dešava. To dovoljno govori koliko mi se dopada cela priča. U svakom liku koji igram ostavljam lični pečat. Ja ga igram i ne mogu pobeći od sebe - kaže Sergej, koji je tumačio jednu od glavnih uloga u američkom filmu "Poslednji vitezovi". Ipak, holivudskoj slavi ne pridaje veliki značaj i smatra da ljudi u Srbiji imaju pogrešnu predstavu o tome, i da ga lažni sjaj ne fascinira.
- Ne znam zašto se Holivud uzima kao bilo kakva referenca za bilo šta. Bolivud snima duplo više filmova, a Nigerija tri puta više. Jedino što se računa su dobra priča i ekipa, sve ostalo je manje važan faktor. Svi glumci su otišli na prijemni ispit na Fakultet dramskih umetnosti iz ljubavi i strasti, a ne iz želje da se obogate. Da je drugačije, čitali biste o nama u crnoj hronici, a ne u kulturnoj rubrici. Mada, kad pogledam koliko se prostora daje kulturi, a koliko crnoj hronici, ponekad pomislim da smo možda i omašili profesiju - tvrdi Sergej.
Većinu priznanja dobio je za uloge u pozorištu. Priznaje da mu je najdraže ono koje je dobio za ulogu u predstavi "Porodične priče".
- Najznačajnija mi je nagrada za glumačku bravuru "Zoran Radmilović", na "Sterijinom pozorju", za ulogu u predstavi "Porodične priče". Nagrada nazvana po najvećem glumcu, osvojena za moju najbolju ulogu u verovatno najdražoj predstavi koju sam ikada igrao - kaže umetnik koji sreću pronalazi u malim stvarima i ne razmišlja previše o planovima za budućnost.
- Humanitarni rad daje smisao mom životu, kao i sitnice koje svakodnevno mogu da me usreće. Život živim sad, o budućnosti ne razmišljam - kaže Trifunović.

Piše: Zvezdana Milovanović, Life Content

Foto: Boško Karanović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin