Knjaz Miloš - Jedan je kralj minerala!

Knjaz Miloš - Jedan je kralj minerala!

Autor: | 12/12/2014

0

Svi znamo, flaširane mineralne vode sadrže važne elemente od kojih je sazdano i naše telo da bismo bili zdravi. Ipak, sve postaje mnogo složenije kada moramo da odlučimo: koja je ona prava?

Mnogi favorizuju vode koje sadrže visoku koncentraciju jednog elementa: kalcijuma, magnezijuma, joda, selena i slično, verujući da je to ispravna odluka. Moramo da vas razočaramo. Najbitniji princip izbora mineralne vode jeste izbalansirana mineralna kompozicija.

Kako prepoznati mineralnu vodu sa balansiranom kompozicijom?

Pažljivo pročitajte deklaraciju i sledite ove informacije:
• Suvi ostatak za mineralne vode je iznad 500 mg/l. Ukoliko je suvi ostatak veoma visok, kardiovaskularni sistem i bubrezi mogu biti opterećeni. Ukoliko je veoma nizak, voda spira sa sobom postojeće minerale u organizmu.
• Što manje natrijuma, a što više bikarbonata. Natrijum podiže krvni pritisak kod osetljivih osoba. Bikarbonati poboljšavaju varenje i doprinose povećanju alkalnosti organizma, što povoljno deluje na kosti i zube.
• Odnos kalcijuma i magnezijuma u vodi trebalo bi da bude 2:1, jer se jedino na taj način najbolje apsorbuju oba elementa.
• Poželjno je da koncentracija hlorida i sulfata bude što manja.
• Važno prisustvo jedinjenja silicijuma (silicijum dioksida, poznatijeg kao silika), koji ulazi u sastav kostiju i vezivnih tkiva.

Kod nas, Knjaz Miloš poseduje izvanrednu balansiranu kompoziciju minerala. Razlog tome je Knjazovo poreklo koje seže u praistoriju. Pre 200 miliona godina, na temperaturama od 400◦C i dubinama od više od 8km, nastale su asocijacije magmatskih, metamorfnih i sedimentnih stena prepunih dragocenih minerala. Usled snažne tektonike, došlo je do pojave vode koja već 40. 000 godina prelazi preko tih stena i tako se bogati mineralima.
Otuda Knjaz Miloš poseduje balansiranu mineralnu kompoziciju koja nam je potrebna svakog dana. Priroda nam je dala Kralja minerala! Koristimo ga!

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: knjaz miloš