Ejmi Vajnhaus posthumno nominovana za BRIT nagradu

Ejmi Vajnhaus posthumno nominovana za BRIT nagradu

Autor: | 11/01/2013

0

Škotska pevačica Emili Sande pridružila se članovima engleskog folk benda ''Mumford and Sons'' i indi rok kvartetu ''Alt-J'' sa po tri nominacije za britanske muzičke nagrade BRIT, ali najveće iznenađenje je to što je pokojna pevačica Ejmi Vajnhaus posthumno nominovana 18 meseci nakon smrti.
Vajnhausova je nominovana u kategoriji za najboljeg ženskog solo izvođača pored Sande, Džesi Ver, Palome Fejt i Bet for Lešiz (Nataša Kan).
Album ''Lioness: Hidden Treasures" je album njenih neobjavljenih pesama i demoa koji se našao u prodaji u decembru 2011. godine i našao se u samom vrhu britanskih top lista, prenosi Rojters.
Otac pevačice hita ''Back to Black'' Mič Vajnhaus rekao je da je on ''počastvovan zbog prve posthumne BRIT nominacije''.
- To dokazuje da njena muzika još uvek ima jak efekat na publiku sada i na generacije koje dolaze - dodao je on u saopštenju za javnost.
Drugo iznenađenje je to što su rok veteraniji ''Stonsi'' nominovani u kategoriji za najbolji britanski živi nastup. Popularni kvartet vratio se na scenu na kratko tokom mini turneje u Londonu i SAD kako bi obeležio 50 godina postojanja benda.
Uprkos kritikama o visokim cenama karata bend je na kraju dobio pozitivne ocene publike i kritičara za prepune nastupe.
Sande je nastupila na ceremonijama zatvaranja i otvaranja Olimpijskih igara u Londonu što je pomoglo da njen debi album ''Our Version of Events'' bude prodat prošle godine u 1,4 miliona kopija.
Ona je nominovana u kategorijama za najbolju britansku pevačicu, najbolji britanski singl ''Next to Me'' i za nagradu Masterkard britanski album godine.
Među onima koji su takođe nominovani u kategoriji za najbolji album su i ''Mumford and Sons'' koji su postigli uspeh i u Velikoj Britaniji i u SAD za album ''Babel'' i ''Alt-J'' za album ''An Awesome Wave''.
U istoj kategoriji nalaze se i reper Plan B sa albumom ''llI Manors'' i Paloma Fejt sa albumom ''Fall to Grace''.
Dečački bend "One Direction" nominovan je u kategoriji za najbolju britansku grupu zajedno sa ''Alt-J'', ''Mumford and Sons'', ''Muse'' i "The xx".
Ceremonija dodele nagrada, na kojoj će nastupiti ''Muse'', Robi Vilijams, Sande, ''Mumford and Sons'', Ben Hauard i ''One Direction'' biće održana 20. februara u londonskoj O2 areni. Ovogodišnje statue sa šarenim tačkama na beloj pozadini dizajnirao je Demijan Hirst.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još