Džon Čalis: Bojsi oduševljen Beogradom

Džon Čalis: Bojsi oduševljen Beogradom

Autor: | 19/01/2013

0


Popularni britanski glumac Džon Čalis, koji se proslavio tumačeći lik Bojsija u legendarnoj seriji “Mućke”, juče je bio specijalni gost Ivana Ivanovića. Čuveni drugar braće Troter predstavio je dve autobiografske knjige i sa domaćinom pričao o zanimljivostima iz serije “Mućke”, o Del Boju i Rodniju, kao i o svojoj supruzi u seriji Marlin (koju tumači glumica Sju Holdernes), s kojom je kasnije snimio sitkom “The Green Green Grass”. Za "preprodavca polovnih automobila" napravljena je i specijalna rubrika "Automobili za svetski poznate zvezde“, a domaćin je za Bojsija pripremio i iznenađenje – zanimljiv insert u kome nema brkove.

Kako izgleda snimati jednu seriju pune 22 godine?
- Fantastično, iako nismo snimali svake godine. Bilo je pauza, ali mislim da smo ukupno snimili 65-70 epizoda, i puno božićnih specijala. Svi smo se radovali trenutku kada vam na vrata dostave scenario. Krenete sa čitanjem i neprestano se oduševljavate: "U, ovo je dobar deo... U, i ovo je dobar deo." Veoma sam ponosan na ovu seriju, naročito zato što znam koliko je značila ljudima.

Uloga Bojsija je obeležila vašu glumačku karijeru. Da li ste zbog nje imali neke privilegije u svakodnevnom životu, u smislu da ste ulazili preko reda u poštu ili dobijali bolje parče mesa u mesari?

- Da, ali sam i pored toga uvek morao da platim (smeh)! Imalo je svojih prednosti. Dogodilo mi se nekoliko puta kada sam hteo da odem u restoran i predstavim se telefonom kao Džon Čalis, dobijem odgovor: 'Izvinite gospodine, nemamo nijedan slobodan sto večeras, puni smo!' Ali ako nastupim sa izmenjenim glasom (prim. aut. Bojsijevim glasom) i rečenicom 'Halo, Bojsi ovde, da li imate slobodan sto za večeras', čujem sledeće: 'Da, naravno, u koje vreme vam odgovara?' To vam je kao u mafijaškim filmovima, kad opasni momci uđu u prostoriju, ljudi se sklanjaju, čiste se stolovi i odjednom se u centru pojavi novi sto (smeh). U mom slučaju nije bilo baš tako, ali...

Kada se sretnete sa Dejvidom (Del) i Nikolasom (Rodni), da li evocirate uspomene sa snimanja?
- Ne pričamo previše o prošlim vremenima, ali uvek rado prokomentarišemo ako smo dan pre toga videli na televiziji neku epizodu 'Mućki'.

Da li postoji šansa da se ekipa ponovo okupi?
- Nažalost, pre skoro dve godine preminuo je naš scenarista Džon Salivan. On je baš spremao božićni specijal koji je trebalo ponovo da okupi celu ekipu. Svi smo se jako radovali snimanju, ali to se nažalost zbog njegove smrti nije desilo. Postoji mala mogućnost da Džonov sin Džim nastavi započeti scenario, ali biće teško jer smo svi mnogo stariji.

Šta vam se najviše dopalo prilikom posete Beogradu?

- Ljudi! Boravak u Beogradu je zaista pravo zadovoljstvo. Nikada pre nisam bio ovde i nisam puno znao, osim onoga što sam čitao u novinama. Obišli smo Kalemegdansku tvrđavu i gledali reke i to je jedan od najlepših prizora koje sam ikada video. Ivan je sjajan domaćin, pun je informacija i pokazao mi je toliko toga. Pili smo kafu i išli u hram Svetog Save koji je zaista neverovatna građevina. Kada sam ušao bio sam fasciniran i jedva čekam da je završe.


Izvor: Prva TV

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: mućke