Pokrenuta inicijativa za ponovno emitovanje emisije Ivon Jafali

Pokrenuta inicijativa za ponovno emitovanje emisije Ivon Jafali

Autor: | 10/02/2013

0


Nakon vesti da se emisija Ivon Jafali "Još uvek budni sa Ivon" skida sa programa posle višegodišnjeg emitovanja, pokrenuta je građanska inicijativa za vraćanje popularne emisije na prgoram gradske televizije Studio B.
Da podsetimo, emisija "Još uvek budni sa Ivon" posle četiri i po sezone emitovanja iznenada je skinuta s programa gradske televizije Studio B. Kako je izjavila autorka i voditeljka Ivon Jafali, dobila je informaciju od čelnih ljudi kuće da nema novca za emitovanje noćnog programa.
- Na moju veliku žalost, morali smo u ovom trenutku privremeno da prekinemo sa emitovanjem, zbog toga što smo prisiljeni da uđemo u duboku štednju. Ukoliko se za emisiju pronađu sponzori, ona će se nastaviti sa emitovanjem. U međuvremenu, Ivon će sledeće nedelje sa Irenom, raditi emisiju "Beograde, dobar dan". Mislim da će Irena, Ivon i Jugoslav biti dobitna kombinacija i najjači tim - rekao je glavni i odgovorni urednik Studija B Aleksandar Timofejev.
Ukidanje emisije "Još uvek budni sa Ivon" izazvala je ogroman revolt među gledaocima koji su svoj protest izrazili i pokretanjem građanske inicijative "Vratite Ivon Jafali". Za manje od 24 sata od pokretanja stranice na Fejsbuku "Vratite Ivon Jafali" i online peticije "Vratite nam Budni sa Ivon", ova stranica dobila je podršku više od 1.600 ljudi, dok je peticiju potpisalo i poslalo na adrese direktora RTV Studio B, Aleksandra Timofejeva, gradonačelnika Beograda, Dragana Đilasa i Republičke Radiodifuzne agencije više od 1000 građana.
Podršku građanskoj inicijativi "Vratite Ivon Jafali" i peticiji "Vratite nam Budni sa Ivon", do sada su dali Miljenko Dereta, poslanik, glumci Ljubomir Bandović i Nela Mihailović, kompozitor, Vladimir Petričević, Bojana Vunturišević iz grupe "Svi na pod" i mnogi drugi.
Glumac Ljubomir Bandović je uputio i otvoreno pismo u kome revoltirano pita nadležne zašto je pomenuta emisija skinuta s programa, a među nekima od pitanja koje glumac postavlja su i :
- Možete li da navedete kulturni događaj u gradu (pa i šire) koji je Ivon kao autor previdela, potcenila, zapostavila? Možete li, molim vas, da se stavite u moju i kožu većine mojih kolega, kojima je u opisu radnog mesta da gostuju po televizijama, i da makar na trenutak zamislite zadovoljstvo koje osećamo kada domaćin zna o čemu priča i šta pita? S kim sada čovek da bude budan u to vreme , na brdovitom Balkanu, kada na drugim talasima uglavnom liju reke realističke krvi silikonskim dolinama? - stoji u njegovom pismu.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti