Željko Bebek: Uz ljubav mi prija vino

Željko Bebek: Uz ljubav mi prija vino

Autor: | 12/02/2013

0


Nakon 12 godina pauze, Željko Bebek snimio je album “Kad poljubac pomešaš sa vinom”.
- Dvanaest godina sam napravio pauzu. Razlog tome su bila putovanja, koncerti... Nove pesme nisu bile nužne. Ima svega toliko u ovih četrdeset godina postojanja na muzičkoj sceni da nove pesme nisu trebale. Rađena je velika kampanja 2005. godine, koncerti, Sarajevo... Ovaj album je jedan lep povratak - kaže Željko Bebek, koji će u Beogradu uskoro snimiti spot za pesmu "Gde sam bio", čiji je autor Dušan Bašić.
U imenu albuma se spominje vino, koje je Željku kako kaže, zamenilo njegovo nekadašnje omiljeno piće - viski.
- Svašta sam pio... Meni se dopadao viski. Sada, kada sam stariji, prija koja čaša vina... uz ljubav - priča poznati muzičar.
Upitan da prokomentariše izjavu Gorana Bregovića da je svojevremeno dok je bio član "Bijelog dugmeta" ispričao da mu je piće zapravo bio paravan za drogiranje, Željko kaže da svi imamo svoje faze u životu.
- Ljudi osete potrebu da budu drugačiji, da se dopadnu u društvu... Meni je to uvek bio viski. Svi smo mi imali razne periode, pogotovo u muzičkoj karijeri. Sa Bregovićem nisam u kontaktu 25 godina. Nemamo zajedničke prijatelje, nemamo ništa, osim što se i on i ja pojavljujemo u medijima. Eto, to je sve - otkriva Željko.
Sa Alenom i Tifom i projektom "Kad bih bio bijelo dugme" imao je koncertu turneju po svetu. Kaže da te četiri godine putovanja neće zaboraviti.
- Taj projekat smo završili 2010. Uradili smo sjajnu stvar koju nećemo zaboraviti. Potom je svako otišao da radi svoje. Sada sam sve uradio sa mlađom talentovanom ekipom. Da mi je neko pre četrdeset godina došao i rekao da će sve biti ovako, rekao bih mu: Bog te čuo! Puno sam uradio! - kaže Bebek.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti