Nova premijera u Zvezdara teatru

Nova premijera u Zvezdara teatru

Autor: | 15/02/2013

0

U ponedeljak, 18. februara u 20 sati na Novoj sceni Zvezdara teatra biće premijerno izvedena predstava Miloša Radovića “Čorba od kanarinca” u produkciji Agencije “Impressario ” i Agencije “Colonna”

Predstava prati ljubavne zgode Jece i Mede koji se vole već trinaest godina i dok Jeca želi da se venčaju kako bi se voleli još više, Meda nikako ne želi da se venčaju, kako se ne bi posle voleli manje. Pet minuta pred zakazan termin u opštini, njih dvoje pronalaze kompromis – u tih pet minuta će se igrati braka, videti kako im ide i onda odlučiti. Predstavu “Čorba od kanarinca” je režirala Staša Koprivica, a u predstavi igraju Mina Lazarević i Ljubomir Bandović. O predstavi rediteljka Staša Koprivica kaže:

- Ova, druga po redu beogradska postavka "Čorbe od kanarinca" donosi jedno savremeno čitanje Radovićevog teksta iz '98, prilagođeno današnjim parovima i njihovim mukama. Ipak, ono što je van vremena jeste stalni sukob između optimiste i pesimiste, entuzijaste i "hejtera", zanesenjaka i pragmatičara, romantika i cinika.

- Kroz ovaj jednostavan, duhovit zaplet, Miloš Radović se poigrava svim arhetipskim situacijama koje nosi jedan muško-ženski odnos. Autor uspeva nemoguće – da krivicu i zasluge podeli na ravne časti, pritom vešto i oprezno igrajući na tankoj ivici između dinamične komedije i nežne melodrame - kaže rediteljka.

- Ovaj sukob uopšte i ne bi bio toliko smešan i zabavan, da to dvoje večitih protivnika nisu neizlečivo vezani jedno za drugo. Na kraju krajeva, "Čorba od kanarinca" jeste komad o ljubavi.

Izvor: B92

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin