Biljana Ristić: Danas se brzo živi, nema romantike i ljubavi

Biljana Ristić: Danas se brzo živi, nema romantike i ljubavi

Autor: | 17/02/2013

0


Ukoliko biste u jednoj rečenici opisali Biljanu Ristić, ona bi glasila: žena zaraznog smeha, nepresušne energije i neverovatnog optimizma. Priznaje da je iskrenost jedina osobina koju kod sebe ne voli. Kaže da je imala sreću da bude na vrhu, ali da se suočila i sa teškim trenucima i da je uprkos svemu sačuvala radost života i snagu da stegne zube kada je potrebno. Mada već duže vreme ima plavu kosu, ističe da je crnka u glavi, ali da joj ponekad prija da razmišlja kao plavuša. Nekadašnja mis Jugoslavije i jedna od naših najuspešnijih imitatorki nedavno je dobila šansu da se vrati na mali ekran, kao voditeljka emisije "Modna policija". Međutim, sve se završilo pre nego što je i počelo.
- To je bilo najavljeno kao moj veliki povratak, imala sam dobru ekipu saradnika, ali, nažalost, sve se završilo na pilot-emisiji - kaže Biljana Ristić.
- U tom trenutku dogodilo mi se nekoliko pehova, imala sam grip, a zatim i problem sa okom i zubom. Žao mi je što je tako ispalo, jer sam dobila veliku šansu, ali sam se sa ljudima sa Pinka razišla u dobrim odnosima. Mislim da me publika ne vidi u takvim emisijama i nije baš zahvalno javno ocenjivati druge. Svako od nas ima modne promašaje, ali je mnogo važnije da nemate životne promašaje.

Planirate li da radite nešto drugo?
- Mislim da bih morala da se vratim svojoj osnovnoj vokaciji. To sigurno nije voditeljski posao, mada bih mogla i to da radim, ukoliko pokažem ono čime sam svojevremeno osvajala. To je humor, ali pravog humora danas nema! Najviše promašaja možete da imate ako iskočite iz onoga što ste najbolje radili u nameri da pokažete da možete sve. Volela bih da napravim nešto u nekom malom prostoru, za svoju dušu i za prijatelje. Da se podsetim kako je nekad bilo. Imam i dva muzičara, nešto sam čak i napisala. Videćemo.
Da li je profesija imitatora kod nas vrednovana na pravi način?
- Nije, naročito kada su žene u pitanju. Moja prednost je bila u tome što sam kao mis Jugoslavije mogla to da promovišem. Ljudima je bilo zanimljivo. U to vreme su za mene bili zainteresovani Italijani, ali sam želela da gradim karijeru u svojoj zemlji i na svom jeziku. Nikad se nisam pokajala zbog takve odluke.
Mada je lepota bila jedan od vaših glavnih aduta, često ističete da je važno da žena bilduje i mozak, a ne samo mišiće...
- Potičem iz porodice intelektualaca i pripadam generaciji koja je mnogo čitala i radila na sebi. Sada je sve drugačije i jedna od najvažnijih stvari je lični marketing. U moje vreme je skromnost bila velika vrlina, a danas to ne vredi ništa. Uvek sam želela da pokažem i da sam pametna, a ne samo lepa. Naročito kada ste mis, jer vas ljudi tada procenjuju na drugačiji način. Ali, lepota mora da ima neki sadržaj, šarm i ljupkost. Ako ste pametni, lako ćete druge ubediti u to. Vaspitana sam da sa svojih deset prstiju uvek mogu da zaradim za život i da ne očekujem od muškarca da mi nešto stvori.
Koja je vaša poruka mladim devojkama koje maštaju o velikoj slavi?
- To je iluzija i ne znači da će vas učiniti srećnim. Danas se brzo živi. Nema romantike i manje je ljubavi. Svako mora da uradi nešto u čemu će uživati. Jedna stara kineska izreka kaže: "Da biste bili srećni, potrebno je da nekoga volite, da nešto radite i da se nečemu nadate". Imala sam lep brak, volela sam i bila voljena. Današnje devojke treba da znaju da je za sreću i ljubav potrebno dvoje. Ljubav je i davanje, a ne samo uzimanje. Na tome treba konstantno raditi, kao što je potrebno negovati prijaljstvo i svaki odnos među ljudima.
Vaš život mnogima izgleda kao bajka...
- Tako izgleda i često govorim da mi je život kao film o Džejmsu Bondu. Bila sam nekoliko puta zabranjivana na televiziji i to je trajalo sedam-osam godina, ali sam verovala da će mi se neka vrata kad-tad otvoriti i to se desilo. Uvek sam govorila: "Dok je glave, biće i kape". Moj život je bio vrlo turbulentan, mislim da sam proživela nekoliko života. Radila sam ono što sam volela, pretvorila sam hobi u posao. Moram da istaknem da su mi žene mnogo pomogle u životu. Muškarci imaju drugačiju viziju, oni mlade i lepe žene prvo vide u horizontali. Znala sam da to nije moj put. Takođe, nikad nisam želela da budem prosečna ni u čemu. Ne volim prosečnost ni u oblačenju.
Život vam je dao još jednu šansu i na emotivnom planu. Čime vas je osvojio vaš novi partner Marko?
- Ja sam dramatična i romantična osoba. Uopšte me nije lako pratiti, to mogu samo jaki i samopouzdani muškarci. Marko me je osvojio svojim duhom, pameću, čestitošću i dobrotom. Nas dvoje smo prijatelji, ne volim da kažem da mi je dečko, to je za mlade ljude. Imam velikog sina, ne planiram da se ponovo udajem, niti da gradim takve veze. Važno je da sa nekim možete da otputujete i da imate zajedničke teme.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti