Đorđe Balašević: Koncert 24. maja na Kalemegdanu

Đorđe Balašević: Koncert 24. maja na Kalemegdanu

Autor: | 27/02/2013

0


Najveći balkanski kantautor svih vremena Đorđe Balašević održaće veliki koncert na Kalemegdanu 24. maja.
Posle skoro četiri decenije karijere tokom koje je održao oko 150 koncerata u Sava centru, biće ovo prvi veliki koncert pod otvorenim nebom u Beogradu i prvi nastup u glavnom gradu Srbije sa bendom "Panonska mornarica".
Za ovaj, ujedno i najveći solistički Balaševićev koncert u Srbiji, ulaznice će biti puštene u prodaju od ponedeljka (4. marta) u 9 h širom Srbije i celog regiona na blagajnama Eventima po cenama već od 1990 i 2590 dinara za parter 1 i 2, te 3200 dinara za samo 2000 ulaznica u Fan pitu ispred bine.
Cene ulaznica za tribine i VIP zonu biće naknadno saopštene.
Balaševićevu biografiju najbolje opisuju njegove bezvremenske pesme sa do sada objavljenih 14 studijskih, dva koncertna i više kompilacijskih albuma.
Pored učešća u domaćim serijama „Specijalna redakcija“, „Vojnici“, „Pop Ćira i pop Spira“ i „Panonski mornar“, publici je predstavio i četiri svoje knjige: „Tri posleratna druga“, „I život ide dalje (sve dalje odavde)...“, „Dodir svile“ i „Jedan od onih života“.
Film „Kao rani mraz“, koji je režirao prema prethodno opevanoj priči o Vasi Ladačkom, sa Radetom Šerbedžijom, Danielom Kovačevićem i Jovanom Balašević, premijerno je prikazan 2010. godine, da bi ga u narednih godinu dana pogledale desetine hiljada ljudi širom Srbije i cele bivše Jugoslavije na specijalnim i uvek rasprodatim projekcijama.
Prošle godine objavljene su nove pesme „Berba ’59“, „Ljubav ne pobeđuje“ i „Osmeh se vratio u grad“.

izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin