Gorica Nešović i Dragan Ilić vode Beosong

Gorica Nešović i Dragan Ilić vode Beosong

Autor: | 01/03/2013

0

Pored voditeljke Maje Nikolić, domaćini ovogodišnjeg "Beosonga" biće i popularni voditeljski i radijski tandem Gorica Nešović i Dragan Ilić. Dok će Maja voditi zvanični deo takmičenja, Gorica i Dragan gledaoce će zabavljati iz bekstejdža.
- Pošto i Dragan i ja imamo "oči i na potiljku" a i sve nas zanima, trudićemo se da gledaocima prenesemo i atmosferu, šta se priča, kao i da otkrijemo neke male tajne izvođača. Pre svega, svi treba dobro da se zabavimo i da tremu pretvorimo u uzbuđenje - kaže Gorica, dok Dragan izbor za pesmu Evrovizije vidi kao "veliko svetsko zezanje":
- To je parada kiča, mada se povremeno pojave pesme koje ostanu zapamćene. Među pobednicima su bili i finski metalci, izraelski transvestit, kao i mnogi drugi neobični izvođači. Na prostoru Balkana, ovo se prati smrtno ozbiljno, kao nekakva kompenzacija za čekanje na prijem u EU. Potrudićemo se da Beosong bude zabavan, da pomognemo takmičarima u borbi protiv treme i pritiska, a da gledaoci na kraju izaberu pesmu koju žele - kaže Dragan.
Ovaj poznati dvojac otkriva i da su od detinjstva veliki fanovi Evrovizije, kao i da je glasanje u kućnoj atmosferi uvek bilo neizbežno. Podsećaju i da je to jedini evropski spektakl koji u kontinuitetu traje toliko dugo.
Najveći evrovizijski hit za Goricu je bio i ostao "Waterloo" grupe ABBA, dok njen kolega smatra da su do danas najbolju koreografiju imale "Aske", a Vajta sa "Lejlom" imao najbolju pesmu za tadašnju SFRJ.
Direktan televizijski prenos festivala Beosong 2013. biće realizovan iz dva TV studija RTS-a na Košutnjaku, sa ukupno 13 kamera, od toga dve na kranovima i dve "far kamere". Scenografijom će dominirati veliki LED ekrani.
- Tokom dve dvosatne emisije - dva direktna TV prenosa festivala, gledaocima ćemo ponuditi i izuzetan vizuelni doživljaj u HD kvalitetu slike i zvuka - kaže reditelj TV prenosa Beosonga Ivan Stefanović.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin