Ivon Jafali: Borila sam se za svoju publiku

Ivon Jafali: Borila sam se za svoju publiku

Autor: | 05/04/2013

0

Za nepuna dva meseca, Ivon Jafali je uspela da savlada tri različita stresa. Prvi ju je pogodio u februaru, kada je saznala da više nema finansijskih sredstava za emitovanje njene emisije. "Još uvek budni sa (Ivon)" tada je skinuta sa programa Studija B. Potom je, odmah za prvim, stigao drugi šok. Ovog puta - pozitivan. Gledaoci su se oglasili, tražeći da se emisija vrati. Kada je peticija urodila plodom i iznađen način da se noćni beogradski kolaž ponovo emituje, za autorku i voditeljku je bila stresna pomisao kako će postaviti emisiju i ponovo je pustiti u etar. Ivon, najzad, može da odahne. Emisija, koja je gledaoce četiri i po godine držala budnim, ponovo je na istom mestu, u istom terminu, umivena i osvežena novom scenografijom.
- Za kratko vreme, raspoloženje mi se kretalo "gore-dole", da bi se konačno sredilo. Bitku za emisiju nisam doživela kao borbu za sebe, već za gledaoce koji su navikli da se svake noći "hrane" najnovijim dešavanjima iz kulturnog života prestonice. Nisam mogla da dozvolim da taj segment našeg društva, ionako dovoljno skrajnut, sasvim iščezne - objašnjava voditeljka.
Podrška gledalaca i kolega bila je, kaže Ivon, melem na ranu koja je prokrvarila u trenutku kada je emisija skinuta sa programa. Ivon je najpre pokušala da se skloni u prirodu, da udahne svež vazduh, ali poruke podrške su je i tamo stigle. I ohrabrile.
- Gledaoci su mi uglavnom pisali da ne mogu da veruju da za jedan takav mozaik bisera više nema mesta. Govorili su mi da su ljuti i da im je žao. U nekom trenutku mi se činilo da sam umislila svu tu zabrinutost, ali kada su ljudi počeli da se javljaju sa konkretnim predlozima za rešenje problema, shvatila sam da ne sanjam - kaže Ivon.
Prepoznatljiv stil, voditeljka, kaže, duguje potrebi za drugačijim pristupom koji je od početka negovala. Uvek je bežala od površnosti, nastojeći da pred svakog sagovornika izađe pripremljena, upoznata sa njegovim likom i delom. Nikada nije imala potrebu da bude "mejnstrim" autor, niti je patila od fenomena "crvenog tepiha".
- Meni je emisija uvek bila na prvom mestu, ali ne iz pozicije nekog štrebera ili karijeriste, već iz potrebe da onome što volim udahnem deo svoje duše. Drugačije ne znam - priča Ivon.
Kada je reč o daljoj sudbini Studija B, koja bi mogla da bude dovedena u pitanje izglasavanjem novog Zakona o informisanju, Ivon je optimista.
- Sigurna sam da će se pronaći način da se sačuva medij koji je Beograđanima, već godinama, svakodnevni vodič kroz svakodnevicu - smatra voditeljka.
Želela je, kaže, da kao rođena Beograđanka iz mraka izvuče kvalitetne ljude koji zavređuju pažnju, ali nemaju tendenciju da se laktaju po svaku cenu. I u tome će biti istrajna. Jer, Ivon je ponovo budna i ne brine za inspiraciju. Nekada je imala strah da ne iscrpi teme, ali onda je shvatila da je to nemoguće. Realno je, kaže, da svake noći bude ispričana bar jedna beogradska priča koja zavređuje zavidan publicitet. A voditeljki u tome pomaže tim vrednih ljudi, na koje je ponosna.
Kada završi emisiju, Ivon ponekad oseti umor, a ponekad ima potrebu da sa kolegama produži na piće, kako bi zajedno još jednom "proživeli" ono što su prikazali gledaocima. Uglavnom, kao pravi noćni tip, dugo ostaje budna i posle emisije. A, gledaoce poziva da pre nego što otplove u san, zaplove "morem" najnovijih vesti iz boljeg i lepšeg života prestonice... Pre nego što one ujutru osvanu u novinama ili na televiziji.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti