Rada Sarić: Životna drama mlade zvezde "Granda"

Rada Sarić: Životna drama mlade zvezde "Granda"

Autor: | 23/04/2013

0


Aktuelna učesnica muzičkog takmičenja "Zvezde Granda", Rada Sarić, godinama unazad se bori protiv epilepsije, saznaju Naše novine.
Budući da važi za jednu od finalistkinja, Rada se na sve načine trudi da se na sceni ne primeti kako se u "dubini duše" bori sa opakom bolešću i napadima. Izvor blizak lepoj pevačici otkriva da je Rada obolela još u detinjstvu i da uz pomoć lekara godinama to stanje drži pod kontrolom.
- U osnovnoj školi je saznala da boluje od epilepsije, ali nikad nije gubila nadu da će se jednog dana izlečiti. U početku je imala retke napade od po nekoliko minuta, a kasnije je sve postalo progresivnije. Sve je jako teško podnosila, povlačila se u sebe i izbegavala druženje. Zbog toga je bila primorana da izostaje i sa nastave - priča izvor, koji kaže da su lekari odgovarajućom terapijom uspeli da spreče još veće zlo.
- Od početka terapije slušala je doktore, što joj je pomoglo da bolest ne uzme maha. Primala je lekove i redovno je išla na kontrole i savetovanje. Jednom godišnje je odlazila u banju ili na planinu da se relaksira, a nakon određenog vremena napadi su postali sve ređi i ona je normalno mogla da se uključi u društveni život - otkriva naš izvor.
On kaže da joj meditacija pomaže da na sceni tokom takmičenja savlada napade.
- Najveći strah od epilepsije imala je na početku takmičenja "Zvezde Granda". Plašila se da neko ne otkrije njenu tajnu u trenutku kada je obuzme napad, a sada se već polako navikava. Da se to ne bi dogodilo, Rada pred snimanje vežba jogu kako bi imala balans između tela i duha i tako sprečila eventualni epi napad.
S obzirom na to da je epilepsija promenila njen život u svakom pogledu, Rada je odlučila da ne govori javno o bolesti, kako ne bi izazvala žaljenje i oprečna mišljenja kod publike.
- Na tu temu ne želim da govorim javno! Sve što je vezano za moje zdravlje, porodicu i ljubav je ipak samo moja privatna stvar. Muzika je moj život i to mi je sad najvažnije u životu. Neka moj rad, trud i zalaganje govore o meni - rekla je Sarićeva u kratkoj izjavi za Naše novine.
Inače, epilepsija je jedna od najučestalijih bolesti ili poremećaja u neurologiji, koja zbog svojih karakteristika predstavlja ozbiljan medicinski i socijalni problem. Tokom epileptičnog napada oboleli padaju u nesvest, tresu se, ide im pena na usta, a mogu se javiti grčevi mišica, smetnje čula dodira, mirisa, vida ili sluha.

izvor: Naše novine

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: životna drama

Pročitajte još