Slađana Milošević: Promocija knjige "Muška žena" u Novom Sadu

Slađana Milošević: Promocija knjige "Muška žena" u Novom Sadu

Autor: | 02/05/2013

0

Čuvena umetnica Slađana Milošević promovisaće svoju knjigu pod nazivom "Civilizacija i žena: Muška žena", 9. maja u Kulturnom centru Novog Sada, sa početkom u 19:30.
Faktografska studija Slađane Milošević hronološki prati sudbinu žene kroz istoriju, od drevnih civilizacija, preko srednjeg i novog veka do modernog i postmodernog doba. Pišući o ulozi žene, od nastanka mitološke i religijske svesti kroz civilizacije, autorka prati odnos prema ženskom principu, društvenu ulogu i domete žene i iznosi svedočanstva o učešću i uticaju žena na civilizaciju. U drugom delu knjige posmatra se uloga žene u kontekstu modernog vremena.
U knjizi "Civilizacija i žena: Muška žena", srpska muzičarka istražuje različite oblasti od psihologije, mitologije, religije, istorije, filozofije, sociologije, do umetnosti, antropologije, etnologije i njima srodnih disciplina.
Poslednjih meseci Slađana Milošević promovisala je knjigu širom Srbije, gde je nailazila na pune sale i oduševljenje kod publike. Između ostalih, ostala je zapamćena i promocija knjige u Srpskom kulturnom centru u Budimpešti, gde je osim na srpskom, knjigu predstavila i na engleskom jeziku.

Izvor: Story

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti