Berni Nolan: Poslednje trenutke života provešću sa porodicom

Berni Nolan: Poslednje trenutke života provešću sa porodicom

Autor: | 06/05/2013

0


Irska pevačica i glumica Berni Nolan, obolela od raka dojke, otkrila je kako će provesti poslednje trenutke svog života.
Berni, kojoj je 52 godine, u poslednjem je stadijumu ove opake bolesti protiv koje se bori od 2010. godine. U knjizi 'Now and Forever' koju je napisala o svojoj bolesti i porodici, suprugu i kćerki, otkrila je kako će poslednje trenutke svog života provesti upravo uz njih.
Berni je knjigu napisala kako ne bi bila upamćena samo kao još jedna žrtva raka već kao majka, supruga, pevačica, glumica, tetka.
Žena kojoj nije preostalo još mnogo života priznaje kako joj je uprkos boli koju proživljava najteži trenutak ipak bio kako da saopšti svojoj 14-godišnjoj kćerki vest da joj majka umire. Odlučila je da se neće predati i da će se boriti do poslednjeg trenutka jer želi da vidi kako joj kćerka odrasta u prekrasnu mladu ženu jer zna da će upravo to biti.
Čim je saznala da je obolela od raka, Berni je sastavila listu želja koje namerava da ispuni. Među njima je i poseta Veneciji i Njujorku. Ali, u poslednje vreme bila je veoma bolesna pa nije stigla da ispuni sve želje. Požurila je i sa pisanjem knjige jer joj se stanje pogoršalo.
A dok Berni i njena porodica moraju da se nose s veoma teškim životinm periodom, ova obolela žena ne odustaje od pozitivnog stava.
- Pokušavam svaki dan da doživim kao novi početak. Svako jutro se upitam: 'Dobro, šta je sledeće?'. Ne mogu samo da sedim i razmišljam kako ću umreti. Imam prekrasno dete, odličnog supruga, lep dom, fantastičnu porodicu, dobre prijatelje i karijeru koja je trajala pola veka. A tokom celog tog puta odlično sam se zabavljala i mnogo smejala - zaključila je hrabra i pozitivna Berni.

Autor: Life Content
Foto: Nicky Johnston

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti