Ivana Stamenković: U "Velikom Bratu" sam sačuvala dostojanstvo, čast i moral

Ivana Stamenković: U "Velikom Bratu" sam sačuvala dostojanstvo, čast i moral

Autor: | 19/05/2013

0


Nekadašnja članica grupe „Models“ Ivana Stamenković Sindi donedavno je bila učesnica rijaliti-programa „VIP Veliki Brat“ na televiziji „B92“. Popularna tridesetčetvorogodišnjakinja na početku emitovanja rijalitija iznenadila je javnost iskrenošću kada je istakla da je u kuću poznatih ličnosti na Košutnjaku ušla samo iz finansijskih razloga. Bila je bliska sa starletom Sorajom Vučelić i nije se mnogo isticala tokom dnevnih pregleda događaja. Ipak, majka trogodišnje Petre, koju ima iz braka sa Nikolom Pavlovićem, posle toga je sa pojedinim ukućankama imala nekoliko sukoba, što su kamere zabeležile. Prvo je sa manekenkom Nevenom Miličević ušla u žustri konflikt koji se završio udarcima i izbacivanjem Nevene iz rijaliti-programa, posle čega je Ivana bila u neprekidnom sukobu sa makedonskom pevačicom Anetom Nakovskom. Nije se povlačila, odgovarala je i pokazivala borbenost zbog koje ju je deo javnosti osuđivao.
Kada je izašla iz „Kuće“, Ivana nije krila oduševljenje što više nije deo rijalitija, a tokom boravka u izolaciji neprekidno je isticala koliko joj teško pada razdvojenost od kćerke, što ne čudi budući da se pre toga nikada nisu odvajale na duže. Ivana ističe da je iza nje period koji neće pamtiti po lepim stvarima, ali da je to sada prošlost, da je pozitivno to što je učešće u rijalitiju, produkcije „Emotion“, iskoristila da se vrati na muzičku scenu. Naime, ona je u nekoliko emisija promovisala njen singl „Telo gori“.

Na početku razgovora za magazin „Hello!“ Stamenkovićeva prvo govori o tome šta je radila kada je napustila kuću na Košutnjaku u kojoj je boravila od kraja marta.
- Kada sam napustila kuću u kojoj sam provela nekoliko nedelja, prvo sam pitala koliko ima sati, jer sam tamo totalno izgubila pojam o vremenu. Drago mi je što me je tata dočekao, nisam plakala kada sam ga ugledala, samo smo se čvrsto zagrlili. Mnogo mi je nedostajao.

Kakav je bio susret sa kćerkom Petrom?

- Otkad sam izašla iz izolacije, sve vreme smo zajedno, ne razdvajamo se. Mnogo me se uželela, kao i ja nje. Susret je bio dirljiv, rekla mi je kako sam joj mnogo nedostajala, čvrsto me je zagrlila i dugo me nije puštala. Veoma emotivno sam to doživela, plakala sam dok me je stiskala svojim ručicama.

Sa kime od učesnika „Velikog brata“ ste ostali u prijateljskim odnosima?
- Sa Sorajom Vučelić, Dragutinom Topićem i Urošem Ćertićem.

Šta su vam prijatelji rekli po izlasku iz izolacije?
- Moji prijatelji su mi čestitali što sam bila jaka i izdržljiva, što sam držala do sebe i nisam izgubila ponos i dostojanstvo, što mi je vrlo bitno. Žao mi je što je došlo do incidenata, ali to je bilo neminovno budući da sam po ceo dan bila provocirana i da su me pojedinci napadali bez ikakvog razloga. Žao mi je zbog toga i što sam uopšte došla u situaciju da sa pojedinim učesnicima raspravljam o nekim nebitnim stvarima. Čini mi se da sam tu „upala“, mislim da nisam deo tog društva.

Vaša majka je rekla da vi u ljudima izazivate mržnju ili oduševljenje, da nema ravnodušnih.

- Inteligentni ljudi me razumeju i svesni su na koju kartu „igram“. Oni koji ne mogu da me shvate, mrze me. Kad sam izašla iz izolacije, videla sam da mnogima smeta moj način govora, koji mi je urođen, ja nisam kriva zbog toga jer nisam ja birala dikciju i način govora. Na provokacije odgovaram ciničnim smehom koji iritira ljude, ali to je moj način odbrane. Ako sam ja grešna što se cinično smejem kada me neko „proziva“, nosiću taj greh.

Da li su vam majka, otac i sestra zamerili zbog nečega, a za koje postupke su vas hvalili?
- Čestitali su mi što sam toliko izdržala u kući na Košutnjaku, jer su se iznenadili koliko sam bila pishički jaka. Rekli su mi da sam sačuvala dostojanstvo, čast i moral. Drago mi je što potičem iz dobre kuće.

Mnogi su komentarisali da se Željko Stojanović, jedan od braće blizanaca, pre Ave udvarao vama, ali da vi niste na to reagovali.
- On se udvarao svakoj devojci ponaosob, ne bih rekla da se meni nešto preterano udvarao. To je jednostavno njegov način i stil komunikacije u „Kući“.

Soraju ste upoznali pre ulaska u „Kuću“ jer ste zajedno snimale jedan muzički spot. Kakva je ona osoba i ima li taktiku za pobedu?

- Mislim da nema i da se ne folira. Takva je kakvom se predstavlja. Tri dana pre ulaska u izolaciju snimale smo jedan spot, kada smo se i upoznale. Slično razmišljamo i nismo htele da se pridružimo stalnim ogovaranjima.

Da li su gledaoci u emisijama sa dnevnim pregledom mogli da vide pravo stanje stvari i odnosa u „Kući“?
- Po izlasku iz „Kuće“ bila sam jako razočarana što je kaskader Uroš Ćertić, koji je dobar momak, javnosti predstavljen kao loš dečko. Emitovani su samo snimci kada je vikao i kada je bio na rubu živaca, što bi se desilo svakome na njegovom mestu ukoliko ima trunku srca i osećanja. Predstavljen je na pogrešan način, žao mi je zbog toga, i uz njega sam.

Mnogi su komentarisali da su do sada iz rijalitija ispali samo oni koji nisu ogovarali ostale učesnike.
- To je istina, i žao mi je zbog toga. Kao što je Soraja rekla kada sam izašla iz „Kuće“ na Košutnjaku, loše je to što je ogovaranje i tračarenje bilo normalan način komunikacije.

Da li ste se iznenadili zbog lepih stvari koje je Ava Karabatić i vama rekla pre nego što ste napustili „Kuću“, a i posle toga?

- Ava je zabavna osoba, kao stvorena za šou i ovakve emisije. Drago mi je da me je podržala.

Vaša pesma „Telo gori“ vrlo je slušana na „Jutjubu“. Jeste li očekivali takav uspeh?
- Drago mi je što je ta pesma postala hit i što se pušta po nekim kubovima, što su mi preneli prijatelji. U relativno kratkom vremenskom periodu ima trista hiljada pregleda na „Jutjubu“. Bila sam iznenađena kada sam to videla po izlasku iz „Kuće“. Raduje me što je publika nastavila da me podržava i što je uz mene.

Jeste li u izolaciji bili osetljiviji nego inače budući da ste bili razdvojeni od kćerke?
- Bila sam zbunjena događajima i osećam da nisam bila deo tog društva. Naravno, Petra mi je mnogo nedostajala, bilo mi je teško. Najduže što smo bile do sada razdvojene je period od deset dana, kada je bila na moru, ali smo se tada čule telefonom nekoliko puta dnevno. Sada to nije bio slučaj, bilo mi je mnogo teško.

Jeste li imali utisak da je Petra, iako je mala, shvatala da ste učestvovali u nekoj emisiji?

- Ona nije bila svesna da sam bila učesnik televizijske emisije, samo je mislila da sam ušla u televizor. Kada me je videla, viknula je: „Mama, izašla si iz televizora“.

Planirate li da otputujete sa kćerkom i da se opustite od stresnog perioda koji je za vama?
- Planiram da uskoro odem s kćerkom na more. Nas dve ćemo same uživati negde desetak dana, daću sebi oduška jer želim da se od svega odmorim. Posle toga očekuje me naporan period, imaću nastupe. Vraćam se na muzičku scenu jer je nova pesma dobro prošla. Nameravam da se bavim i modom, najverovatnije ću dizajnirati kolekciju jer je moda moja ljubav koja datira pre muzike. Inače, pre leta nameravam da objavim još jedan singl.

Pojavilo se dosta informacija o vašem odnosu sa Petrinim ocem Nikolom Pavlovićem dok ste bili u izolaciji. U kakvim ste zapravo odnosima?
- Zbog naše kćerke smo u korektnim odnosima.

Tekst: Nadežda Jokić, Life Content
Foto: Miloš Nadaždin
Stilista: Stefan Orlić
Šminka: Maja Radaković za Studio „Vurdelja“, tel. 062 / 777 - 088
Frizura: Petar Tubić za „Jerry Beauty Salon“, tel. 069 / 611 -722
Lokacija: Kafe „House“, Dravska 12, tel. 011 / 308 - 77 - 84
www.houseclub.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin