Vesna Dedić: Volela bih da ugostim Aleksandra Tijanića u "Balkanskoj ulici"

Vesna Dedić: Volela bih da ugostim Aleksandra Tijanića u "Balkanskoj ulici"

Autor: | 19/05/2013

0


Poznato lice „Radio-televizije Srbije“ Vesna Dedić vrsna je novinarka i književnica, a iznad svega hrabra i požrtvovana majka. Četrdesetšestogodišnja Podgoričanka nedavno se veoma uznemirila zbog povrede koju je njena kćerka Lenka zadobila dok je izlazila iz gradskog prevoza. Srećom, sve je proteklo u najboljem redu, a ne tako strašno kako se autorki i voditeljki emisije "Balkanskom ulicom" u prvi mah učinilo.
- Na moju sreću, Lenka je dobro. Po povratku iz škole nezgodno je sišla iz autobusa i izvrnula nogu. Na prvi pogled izgledalo je da je reč o težoj povredi, ali srećom lekar je konstatovao da nije tako strašno, već da je uvrnula nogu, koju su joj preventivno imobilisali zavojem-steznikom. Kao i svaka majka i ja strepim za svoje dete, ali naučila sam da prepoznam kada je situacija alarmantna i zahteva odlazak kod lekara, a kada ne - na početku razgovora za magazin „Hello!“ priča Vesna Dedić.
Iako u vreme praznika voli da bude u krugu najmilijih, četrdesetšestogodišnja novinarka je neradne dane za Uskrs iskoristila za pisanje novog romana "Pola duše", dok će njena kćerka, čim se malo oporavi, otputovati kod njenih roditelja u Podgoricu.
- Za pisanje romana potrebni su mi posebni uslovi i samoća. Volim da se družim i da pričam, pa kada je neko sa mnom u stanu, retko se hvatam za olovku. Zato sam odlučila da ovaj Uskrs provedem u Beogradu, a ne u Crnoj Gori, jer verovatno bih tamo po ceo dan sedela na obali mora, pijuckala vino, slušala gitaru i jela sir sa društvom. Novi roman koji planiram da napišem dešava se u prvoj polovini dvadesetog veka na Cetinju. Prati društvena i ljubavna dešavanja na dvoru kralja Nikole. Biće veoma intrigantan. Ceo život pišem tekstove, kolumne za štampu, pisala sam scenario za jednu dečju predstavu i našu "Evroviziju", tako da mi to nije novo iskustvo. Godinama sam beležila priče iz mog života, a kada sam potpuno ostala bez novca, a poželela sam da sa kćerkom odem na letovanje, odlučila sam da te rukopise pretvorim u roman. Nisam imala nikakve ambicije ni veru da će moja prva knjiga „Zauvek u srcu“ postati bestseler - ponosno priča Dedićeva koja obožava svoj posao na televiziji.
Vesna je veoma zadovoljna što je prethodna sezona emisije „Balkanskom ulicom“, koja je njen zaštitni znak, bila veoma uspešna. U njoj je, pored javnih ličnosti, ugostila i mnoge lekare, decu iz svratišta, arhitekte i druge znalce svog posla. Zadovoljna je što je svaka epizoda bila podjednako gledana, bez obzira na to ko je bio gost. Međutim, postoje ličnosti koje godinama poziva da budu gosti njene emisije, a koji se još nisu odazvali pozivu.
- Postoje ličnosti koje bih volela da ugostim u svojoj emisiji. Na prvom mestu to je moj direktor Aleksandar Tijanić koji me godinama uspešno odbija. Uopšte, retko pristaje da bude gost u emisijama zabavnog sadržaja, ali ponekad napravi izuzetak. Ne znam u čemu je problem, ali mislim da izbegava da dođe kod mene u emisiju jer se ona emituje na „Radio-televiziji Srbije“, čiji je on urednik. Ali, budući da naša televizijska kuća loše stoji, da kasne plate, moguće je da ću sledeće godine otići u neku veću ili manju televiziju, pa će Tijanić konačno pristati da mi bude gost - šali se Vesna Dedić koja o svom emotivnom životu nikada nije želela da priča.
- Ni kada sam bila u braku, ni kada sam se razvela, nikada svoju privatnost nisam iznosila u javnost. Jednostavno, ne želim svoju kćerku da izlažem nepotrebnom stresu koji može da je uznemiri ili poremeti kada o emotivnom životu svoje majke pročita u novinama. O ljubavi i emocijama pišem u svojim knjigama. Na taj način se praznim i opuštam. Inače, sa kćerkom imam otvoren odnos i ništa ne krijem od nje. Ona ima puno poverenje u mene i sve mi priča. Iako je u pubertetu, dobra je devojčica, zanimaju je muzika i pevanje. Ove godine prijavila se na takmičenje „Ja imam talenat“, ali nije prošla u finale. Perfektno je otpevala svoju pesmu, ali nije koketirala sa publikom. Drago mi je zbog toga, jer na sceni nije zavodljiva, već je poput prave devojčice od dvanaest godina izašla na binu da otpeva pesmu kako najbolje ume i zna. Bila sam veoma ponosna na nju - kaže na kraju razgovora za "Hello!" Vesna Dedić.

Tekst: Jelena Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti