Šef ruske diplomatije reagovao zbog "nestalih" glasova na Evrosongu

Šef ruske diplomatije reagovao zbog "nestalih" glasova na Evrosongu

Autor: | 22/05/2013

0


Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov danas je razgovarao sa azerbejdžanskim ministrom spoljnih poslova Elmarom Mamađarovom, pošto je Azerbejdžan pokrenuo istragu o tome zašto glasovi iz te zemlje nisu doneli nijedan bod predstavnici Rusije na takmičenju za pesmu Evrovizije Dini Garipovoj.
Mamađarov je izjavio da su operateri mobilne telefonije saopštili da je Dina Garipova zauzela drugo mesto na glasanju u Azerbejdžanu, što bi joj donelo 10 bodova. Ali, kada su u direktnom televizijskom prenosu objavljeni rezultati glasanja, nije bilo bodova za Rusiju.
Lavrov je ocenio da se radi o "sramotnom incidentu" i da su Dini Garipovoj bodovi ukradeni. Dina Garipova je u subotu zauzela peto mesto, sa 17 bodova manje od četvrtoplasirane Norveške, tako da 10 bodova ne bi doprinelo njenom boljem plasmanu.
Na takmičenju se glasovi koje sakupi nacionalni operater telefonije u svakoj zemlji prenose televiziji i objavljuju u direktonom kontaktu sa zemljom domaćinom Evrosonga.
Azerbejdžanska TV se požalila na "gubitak glasova", ali nije mogla da objasni šta se dogodilo. Mamađarov je rekao da istražitelji traže rezultate glasanja, javlja AP.
Ambasador Azerbejdžana u Moskvi Polad Bulbuloglu, koji je bio poznat pevač u doba Sovjetskog Saveza, izjavio je da je "nemoguće" da Dina Garipova nije dobila nijedan bod iz njegove zemlje. Rusija je predstavniku Azerbejdžana na takmičenju dala maksimalnih 12 bodova.


izvor: FoNet

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još