Milić Vukašinović: Supruzi i meni je najveća želja da dobijemo dete

Milić Vukašinović: Supruzi i meni je najveća želja da dobijemo dete

Autor: | 28/05/2013

0

Za Milića Vukašinovića (63) konačno su došli bolji dani. Ne samo da je zaradio honorar u "Velikim bratu", već su i pevači počeli da kupuju njegove pesme. Taman da poznati kompozitor i pevač plati zaostale račune, napuni frižider i svoju suprugu Suzanu odvede na prvo zajedničko letovanje.
- Imam mnogo pesama u šteku, ali džaba kad pevači ne smeju da uzmu pesme od mene. Svi kukaju kako nema dobrih pesama, znaju da ih kod mene ima, ali ne vredi. Ako Saša Popović ne stane iza pesme, ništa od posla. On drži monopol i tu je kraj priče. Dao sam Popoviću 30-ak numera, ali on nikako da ih presluša, stoje mu u nekoj fioci već dugo. U stvari, verujem da ih je preslušao, ali možda mu sujeta ne dozvoljava da ih pevači snime - kaže Milić.

Da li ste ga pitali šta je sa vašim pesmama?

- Pitam ga svaki put kad ga vidim. Ali, čim mi izgovori rečenicu: "Napiši nešto kao nekad ono, sa Hankom", ja znam koliko je sati. Pa da sam tada ponudio te pesme koje su napravile haos na estradi i nadživele vreme, on bih ih odbio! On u stvari, u startu odbija saradnju sa mnom. Što ne uzme ove moje nove pesme, pa da ih malo pogura, da vidi šta će biti. Možda su baš one ono što traži, ali neće.

Zašto bi Popović odbio dobru pesmu?
- Ko zna, možda iz sujete, možda zato što bi remetile opštu sliku. U Britaniji, recimo, kao i mnogim drugima zemljama, postoji komisija koja čuva muzički ukus nacije i ne dozvoljava da prođe ništa što narušava taj ukus. A ovde, u vreme kada je liberalni, najsuroviji kapitalizam uveden preko noći, mi ne smemo da imamo kriterijume. Štos je u tome što moje pesme nisu u skladu sa tim. Mogao bi narod da zaključi da postoji i nešto bolje od onoga što se forsira u Grandu. To Popoviću ne ide u prilog, pa mu je jednostavnije da me otkači.

Kako je onda Grandov pevač Nemanja Nikolić snimio vašu pesmu?
- Kako? Pa on je tu pesmu načisto unakazio. Popović kasapi sve što stigne, pa je tako i tu pesmu iskasapio da ne liči na sebe.

Koliko naplaćujete pesme?

- Nisam skup, a kad pevači zakukaju ja spustim cenu. Razumem, jer i meni je frka. Znam da neki za pesmu uzmu po 6.000-7.000 evra, ali ja ne mogu da budem u tom društvu. Zadovoljan sam sa malim i zato je teško. Nekad moja žena i ja imamo samo za cigarete i taksi. A, ako nemamo pare za taksi nigde ni ne idemo.

Nastupate li negde?
- Gde ja da nastupam? Da mi nije rijalitija, crk'o bih od gladi! Ja nemam gde da zaradim. Kako da se dočepam tezge kad nemam iza sebe stranku. Ne mogu da pevam i sviram po trgovima, tamo gde ovi razni estradni miševi uzimaju lovu. Da bih imao tezge, morao bih da pevam i tuđe pesme, kao svi ostali, a to ne mogu. Jedino Brena i Ceca na nastupima mogu da pevaju samo svoje pesme. Moraću da snimim nešto komercijalno i da se uglavim negde gde se uzimaju pare.

Dobijate li nešto od SOKOJ-a na ime autorskih prava?
- Dobijam godišnje oko 1.000 evra. Braja i Vlado Georgiev dobijaju ogromne pare od SOKOJ-a o kojima ja mogu samo da sanjam. Ja sam na Skupštini glasao za njih, šta sam drugo mogao. Bolje i tih 1.000 evra da dobijem, nego ništa! I da se bunim, ništa mi ne vredi. I tamo, kao i svuda, sve ide preko veza prijateljskih ili ko zna kakvih.

Dok je Milić Vukašinović bio u Velikom bratu njegova supruga Suzana je završila u smederevskoj bolnici. Izgubila je bebu.

- Mnogo se nervirala, bila je sama i eto, desilo se... Sreća da je njena doktorka, ginekolog, došla iz Smedereva po Suzanu, kad je saznala da joj je loše. Moja supruga je izgubila sedam kilograma za dva meseca. Čim se malo oporavimo oboje, ponovo ćemo raditi na tome, jer nam je najveća želja da imamo zajedničko dete - kaže Milić.

Izvor: VestiOnline

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti