Preminula Jelena Genčić

Preminula Jelena Genčić

Autor: | 02/06/2013

0


Jelena Genčić, velikan našeg tenisa, nezaboravan sportista, reprezentativac u velikom rukometu i tenisu i jedan od naših najboljih trenera svih vremena preminula je u 77. godini u Beogradu. Povodom smrti Jelene Genčić Teniski savez Srbije održaće komemoraciju u ponedeljak 3. juna 2013. u 13 časova na terenima Impuls hola na Novom Beogradu.
Jelena Genčić, rođena 9. oktobra 1936 u Beogradu, bila je jugoslovenska i srpska rukometašica i teniser i teniski trener. Posle povlačenja iz sporta sredinom sedamdesetih godina 20. veka počela je karijeru kao teniski trener, gde je imala dosta uspeha u otkrivanju i podučavanju budućih velikih šampiona Novaka Đokovića, Monike Seleš i Gorana Ivaniševića.
Mnogo puta je pričala, kako je danas najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića upoznala na Kopaoniku kada je tada dete od četiri godine došlo i pitalo može li da trenira. Genčićeva je ispričala da se Novak pojavio sa torbom spakovanom kao profesionalac i da je već posle nekoliko minuta treninga lopticu udarao sredinom reketa. Posle osvajanja Vimbldona Đoković je posetio Jelenu i sa njom evocirao uspomene na vreme kada su zajedno radili.


Izvor: Blic, Kurir

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin