Ivana Selakov: Nezaboravni odmor u Rimu sa verenikom

Ivana Selakov: Nezaboravni odmor u Rimu sa verenikom

Autor: | 16/06/2013

0


Nekadašnja članica grupe „Bjuti kvins“, pevačica Ivana Selakov, prilikom nedavnog boravka u Rimu proslavila je pet godina od započinjanja romanse sa partnerom Predragom Mirkovićem. Ivana je provela šest nezaboravnih dana u „večnom gradu“ sa svojim verenikom i menadžerom, sa kojim je venčanje zakazala za oktobar. Zaljubljeni par nikada nije bio u prestonici Italije, pa su sve vreme svog boravka iskoristili da bi videli što više kulturno-istorijskih znamenitosti.
- Proveli smo šest nezaboravnih dana u Rimu, od kojih smo dva boravili u mestu na moru Lidu di Ostiji, koje je nadomak Rima - započinje Ivana razgovor za magazin „Hello!“, sumirajući utiske.
- Peđa i ja obožavamo da putujemo i svu ušteđevinu trošimo na obilaske gradova. Iako nam je Italija omiljena turistička destinacija, u Rimu do sada nismo bili. Nismo se opterećivali šopingom, jer nas to nije interesovalo, već smo se isključivo fokusirali na upoznavanje bogate istorije Rima. Hteli smo da obiđemo što više kulturno-istorijskih znamenitosti. Stvarno smo se iscrpeli jer smo od jutra do mraka pešačili u želji da vidimo što više. Ipak, bio je to slatki umor - govori tridesetčetvorogodišnja Beograđanka, impresionirana boravkom u prestonici Italije.
- Prvo smo obišli Koloseum sa Forumom i Palatinom. Fontana di Trevi je na mene ostavila najjači utisak jer nisam mislila da je u toj meri grandiozna. Naravno, videli smo i Španske stepenice. Inače, Peđa i ja imali smo sreće da nam je hotel bio u ulici „Via Condota“, koja je „okrenuta“ ka “stepenicama“, bili smo u najstrožem centru grada i epicentru svih dešavanja. Posetili smo i Vatikan, Panteon, Pjaca Navonu i Pjaca Veneciju, koja ima ogromni spomenik Emanuelu II. Obišli smo baziliku Santa Maria in Cosmedin, gde je čuveni uklesani lik sa ustima u koja se stavlja šaka. Prema legendi, ukoliko neko slaže, ruka će mu biti progutana. To me je podsetilo na čuvenu scenu iz poznatog filmskog klasika „Praznik u Rimu“, sa Odri Hepbern u naslovnoj ulozi. Obišli smo i baziliku u kojoj su zidovi i tavanice izgrađene od kostiju, skeleta i lobanja kapucina - pripadnika katoličkog reda.
Pevačica čiji je spot „Daleko si“, duet sa Acom Lukasom, vrlo popularan i gledan na „Jutjubu“ kaže da je uživala u ukusima italijanske kuhinje.
- Toliko sam se oduševila italijanskim sladoledom da sam u jednom trenutku pojela neverovatno veliku količinu, čak devet kugli. Budući da smo Peđa i ja veliki gurmani, uživali smo u mnogim specijalitetima mediteranske kuhinje. Osim neprevaziđenog sladoleda, stalno smo jeli pice i razne testenine, a ispijanje kapućina u najstarijoj kafeteriji u Rimu, u kafeu „Greko“, koji je star više od dvesta pedeset godina, bilo mi je posebno iskustvo. Osim nas, skoro da nije bilo mladih u kafeu, samo smo videli starije gospođe koje su od ranog jutra doterane. Ceo enterijer kafea je kao da ste u nekom muzeju, a i cene su neverovatne - jedan kapućino košta dvanaest evra.
Ivana ne krije da je boravak u romantičnom gradu učinio da peta godišnjica veze prođe u posebnom emotivnom raspoloženju.
- Jedno drugome za godišnjice ne darujemo poklone već zajedno putujemo i uživamo jedno u drugom. Dok smo boravili u Rimu potpuno smo se opustili i odlično smo se provodili. Kada razmišljam o Peđinoj i mojoj romansi od početka, pet godina naše veze je proletelo. Bilo je tu i lepih, i manje lepih trenutaka, ali moram da istaknem da nam je veza stabilnija nego ikad. Mi se odavno osećamo kao da smo u braku. Inače, posle samo nekoliko meseci od početka zabavljanja od Peđe sam dobila prsten koji i danas nosim. Naravno, taj prsten nije verenički, već je Peđa na taj način želeo da mi pokaže svoju naklonost koja i danas traje - zadovoljno završava Ivana.

Tekst: Nadežda Jokić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti